Menu

Suroviny

+

Základ

  • Vepřové sádlo 150.0 g
  • Klobása 200.0 g
  • Cibule žlutá 200.0 g
  • Bobkový list 4.0 ks
  • Celý pepř černý 1.0 g
  • Knorr Nové koření 5.0 ks
  • vepřové plece 300.0 g
  • Česnek 40.0 g
  • Mletá paprika 30.0 g

Vývar


...

Příprava

  1. Základ

    V hlubokém kastrolu rozpustíme vepřové sádlo. Postupně přidáme klobásu a cibuli nakrájenou na plátky, bobkové listy, celé černé a nové koření. K dozlatova opečené cibuli přidáme na kostičky nakrájené vepřové plecko a nadrobno nasekaný česnek a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Poté přisypeme sladkou papriku, promícháme a krátce orestujeme.
  2. Vývar

    Přidáme kysané zelí a podlijeme uzeným vývarem. Do hrnce vložíme vepřové koleno, švestky a houby nakrájené na menší kousky, přidáme houbový vývar. Promícháme a na mírném ohni pod pokličkou vaříme přibližně 2 hodiny. Z uvařené kapustnice vyjmeme uzené maso, nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do hrnce.
  3. Servírování

    Kapustnici podáváme s krajícem chleba opečeným na oleji a potřeným stroužkem česneku.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu