+

Kebab

  • Mleté kuřecí maso 1200 g
  • Cibule, jemně krájená 200 g
  • Čerstvě nasekaný koriandr 25 g
  • Česnek, drcený 20 g
  • Zázvor, jemně nasekaný 4 g
  • Muškátový ořech, mletý 2 g
  • Římský kmín, mletý 4 g
  • Skořice mletá 2 g
  • Kardamon 4 g
  • Hladká mouka 40 g
  • Sušené chilli vločky
  • Pískavice
  • Šťáva z limetky
  • Sůl
  • Olej

Mátová omáčka

Servírování

  • Arabský chléb 10 kus
  • Listy zeleného salátu
  1. Kebab

    • Smíchejte všechny ingredience na masovou fáš (sušené chilli vločky a pískavici můžete případně vynechat).
    • Nechte chvíli odpočinout a potom mokrýma rukama tvarujte stejnoměrné válečky, ty napíchněte na namočené bambusové špízy a pevně přitiskněte.
    • Gril potřete olejem a kebaby ogrilujte po všech stranách, až budou hotové.
  2. Mátová omáčka

    • Smíchejte zakysaný krém s nasekanou mátou a jogurtovým dresinkem.
  3. Servírování

    • Kuřecí kebaby podávejte s nahřátým arabským chlebem z grilu, doplňte salátovými listy a mátovým dipem.
+

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.