Kebab na špízu s mátovou omáčkou a arabským chlebem
Místo válečku můžete tvarovat kuličky nebo placičky a spolu s omáčkou jimi naplnit chléb. Do omáčky můžete přidat nastrouhanou salátovou okurku.

Suroviny
Kebab
-
Mleté kuřecí maso 1200 g
-
Cibule, jemně krájená 200 g
-
Čerstvě nasekaný koriandr 25 g
-
Česnek, drcený 20 g
-
Zázvor, jemně nasekaný 4 g
-
Muškátový ořech, mletý 2 g
-
Římský kmín, mletý 4 g
-
Skořice mletá 2 g
-
Kardamon 4 g
-
Hladká mouka 40 g
-
Sušené chilli vločky
-
Pískavice
-
Šťáva z limetky
-
Sůl
-
Olej
Mátová omáčka
-
Máta čerstvá 40 g
Servírování
-
Arabský chléb 10 kus
-
Listy zeleného salátu
Příprava
-
Kebab
- Smíchejte všechny ingredience na masovou fáš (sušené chilli vločky a pískavici můžete případně vynechat).
- Nechte chvíli odpočinout a potom mokrýma rukama tvarujte stejnoměrné válečky, ty napíchněte na namočené bambusové špízy a pevně přitiskněte.
- Gril potřete olejem a kebaby ogrilujte po všech stranách, až budou hotové.
-
Mátová omáčka
- Smíchejte zakysaný krém s nasekanou mátou a jogurtovým dresinkem.
-
Servírování
- Kuřecí kebaby podávejte s nahřátým arabským chlebem z grilu, doplňte salátovými listy a mátovým dipem.