Konfitovaná husa s boby na hnědém másle a stročky
-
Přidáním přepuštěného másla dodáte pokrmu jemnou ořechovou příchuť.
Přidáním přepuštěného másla dodáte pokrmu jemnou ořechovou příchuť.

Suroviny
Konfitovaná husa
-
Husa 2 kus
-
Pomerančová kůra 120 g
-
Skořice celá 1 kus
-
Hřebíček (kus) 5 kus
-
Anýz 3 kus
-
Husí sádlo
Boby s přepuštěným máslem
-
Boby 700 g
-
Máslo 200 g
Omáčka z rakytníku a stročků
-
Voda 50 ml
-
Stročky, sušené 2 g
-
Olej
-
Šalotka, nakrájená najemno 50 g
-
Bobkový list 1 kus
-
Vodka 100 ml
-
Rakytník, pasta 50 g
-
Máslo
Příprava
-
Konfitovaná husa
- Husy rozdělte na části a okořeňte směsí Delikát koření na drůbež. Odložte je do chladu na několik hodin.
- Pomerančovou kůru nakrájejte na kostičky, opečte na oleji, přidejte rozdrcené ostatní koření a orestujte, zalijte sádlem. Husy vložte do tuku tak, aby byly ponořené.
- Konfitujte v teplotě 90 ⁰C cca 6 hodin.
-
Boby s přepuštěným máslem
- Boby uvařte v bujónu. V širokém hrnci ohřívejte máslo do chvíle, až získá ořechovéaroma. Přidejte uvařené boby a opečte.
- Dochuťte dle chuti Knorr Kuřecím bujónem.
-
Omáčka z rakytníku a stročků
Masovou šťávu Knorr Bratenjus rozmíchejte s vodou a povařte. Stročky spařte vroucí vodou, odceďte a nakrájejte na drobné kostičky. Na oleji opečte šalotku s bobkovým listem. Podlijte vodkou a zredukujte, zalijte omáčkou, přidejte pastu z rakytníku a chvíli vařte na mírném ohni. Vše rozmixujte, přidejte stročky a chvíli opět povařte. Omáčku zahustěte kostkami studeného másla.
-
Podávání
Husu naporcujte, podávejte s boby a omáčkou z rakytníku a stročků. Dobrým doplňkem bude gratin z batátů a brambor. Ozdobte bylinkami a chipsy z brambor.