+

Konfitovaná husa

Boby s přepuštěným máslem

Omáčka z rakytníku a stročků

  1. Konfitovaná husa

    • Husy rozdělte na části a okořeňte směsí Delikát koření na drůbež. Odložte je do chladu na několik hodin.
    • Pomerančovou kůru nakrájejte na kostičky, opečte na oleji, přidejte rozdrcené ostatní koření a orestujte, zalijte sádlem. Husy vložte do tuku tak, aby byly ponořené.
    • Konfitujte v teplotě 90 ⁰C cca 6 hodin.
  2. Boby s přepuštěným máslem

    • Boby uvařte v bujónu. V širokém hrnci ohřívejte máslo do chvíle, až získá ořechovéaroma. Přidejte uvařené boby a opečte.
    • Dochuťte dle chuti Knorr Kuřecím bujónem.
  3. Omáčka z rakytníku a stročků

    Masovou šťávu Knorr Bratenjus rozmíchejte s vodou a povařte.
    Stročky spařte vroucí vodou, odceďte a nakrájejte na drobné kostičky.
    Na oleji opečte šalotku s bobkovým listem.
    Podlijte vodkou a zredukujte, zalijte omáčkou, přidejte pastu z rakytníku a chvíli vařte na mírném ohni.
    Vše rozmixujte, přidejte stročky a chvíli opět povařte. Omáčku zahustěte kostkami studeného másla.

  4. Podávání

    Husu naporcujte, podávejte s boby a omáčkou z rakytníku a stročků. Dobrým doplňkem bude gratin z batátů a brambor. Ozdobte bylinkami a chipsy z brambor.

+