Konfitovaná husa s boby na hnědém másle a stročky
- Přidáním přepuštěného másla dodáte pokrmu jemnou ořechovou příchuť.

Suroviny
Konfitovaná husa s boby na hnědém másle a stročky
−
+
€397.33
Konfitovaná husa
Husa
/kus
2.0 kus
0%
Knorr Delikat Koření na drůbež 0,6 kg
/g
25.0 g
0%

Pomerančová kůra
/g
120.0 g
0%
Skořice celá
/kus
1.0 kus
0%
Hřebíček (kus)
/kus
5.0 kus
0%
Anýz
/kus
3.0 kus
0%
Husí sádlo
/g
0.0 g
0%
Boby s přepuštěným máslem
Boby
/g
700.0 g
0%
Máslo
/g
200.0 g
0%
Omáčka z rakytníku a stročků
Voda
/ml
50.0 ml
0%
Stročky, sušené /
/g
2.0 g
0%
Olej
/ml
0.0 ml
0%
Šalotka, nakrájená najemno
/g
50.0 g
0%
Bobkový list
/kus
1.0 kus
0%
Vodka
/ml
100.0 ml
0%
Rakytník, pasta
/g
50.0 g
0%
Máslo
/g
0.0 g
0%
/
Konfitovaná husa
-
Husa 2.0 kus
-
Pomerančová kůra 120.0 g
-
Skořice celá 1.0 kus
-
Hřebíček (kus) 5.0 kus
-
Anýz 3.0 kus
-
Husí sádlo
Boby s přepuštěným máslem
-
Boby 700.0 g
-
Máslo 200.0 g
Omáčka z rakytníku a stročků
-
Voda 50.0 ml
-
Stročky, sušené / 2.0 g
-
Olej
-
Šalotka, nakrájená najemno 50.0 g
-
Bobkový list 1.0 kus
-
Vodka 100.0 ml
-
Rakytník, pasta 50.0 g
-
Máslo
Příprava
-
Konfitovaná husa
- Husy rozdělte na části a okořeňte směsí Delikát koření na drůbež. Odložte je do chladu na několik hodin.
- Pomerančovou kůru nakrájejte na kostičky, opečte na oleji, přidejte rozdrcené ostatní koření a orestujte, zalijte sádlem. Husy vložte do tuku tak, aby byly ponořené.
- Konfitujte v teplotě 90 ⁰C cca 6 hodin.
-
Boby s přepuštěným máslem
- Boby uvařte v bujónu. V širokém hrnci ohřívejte máslo do chvíle, až získá ořechovéaroma. Přidejte uvařené boby a opečte.
- Dochuťte dle chuti Knorr Kuřecím bujónem.
-
Omáčka z rakytníku a stročků
Masovou šťávu Knorr Bratenjus rozmíchejte s vodou a povařte.
Stročky spařte vroucí vodou, odceďte a nakrájejte na drobné kostičky.
Na oleji opečte šalotku s bobkovým listem.
Podlijte vodkou a zredukujte, zalijte omáčkou, přidejte pastu z rakytníku a chvíli vařte na mírném ohni.
Vše rozmixujte, přidejte stročky a chvíli opět povařte. Omáčku zahustěte kostkami studeného másla. -
Podávání
Husu naporcujte, podávejte s boby a omáčkou z rakytníku a stročků. Dobrým doplňkem bude gratin z batátů a brambor. Ozdobte bylinkami a chipsy z brambor.