Menu

Suroviny

+

Kachní stehna

Šťáva

  • Knorr Šťáva k drůbežímu masu 1,1 kg 100.0 g
  • Cukr 100.0 g
  • Pomerančový džus, čerstvý 300.0 ml
  • Citron 2.0 kus
  • Voda 1000.0 ml

Bramborové kuličky (džatky)


...

Příprava

  1. Kachní stehna

    Kachní stehna umyjeme, osušíme a očistíme. Vložíme do GN nádoby, přidáme koncentrovaný drůbeží fond, opepříme, přidáme 6 celých stroužků česneku, které lehce rozmáčkneme, lístky šalvěje a necháme v lednici marinovat alespoň 30 minut. Pak zalijeme rozehřátým kachním tukem tak, aby byla stehna zcela ponořená. Pečeme při 110 °C přibližně 3–4 hodiny. Měkká stehna vyndáme a pod grilem vypečeme kůži do barvy při teplotě cca 200 °C.
  2. Šťáva

    Cukr necháme na mírném ohni rozpustit, zalijeme vodou, povaříme, přidáme Šťávu k masu a opět povaříme. Potom do šťávy přidáme pomerančový džus a citronovou kůru. Na mírném ohni vaříme 10 minut. Na závěr přidáme na zjemnění máslo.
  3. Bramborové kuličky (džatky)

    Bramborovou kaši připravíme podle návodu běžným způsobem. Do horké bramborové kaše přidáme hladkou mouku, smícháme a necháme zakryte pokličkou cca 15–20 minut, aby se mouka spařila. Z bramborového těsta (konzistence jako na škubánky) tvoříme rukama, které jsme si potřeli olejem, kuličky nebo formujeme lžícemi jako noky. Kuličky (džatky) dáme do mísy a polijeme je přepuštěným máslem. Konfitovaná kachní stehna podáváme politá šťávou a s džatky. Můžeme doplnit například o pečené karamelizované jablko, vysmaženou cibulku nebo pórek.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu