Konfitovaná kachní stehna s bramborovými kuličkami (konfitované kačacie)
/main-header.jpg)
Suroviny
Konfitovaná kachní stehna s bramborovými kuličkami (konfitované kačacie)
−
+
€3312.66
Kachní stehna
Kachní sádlo
/g
1000.0 g
0%
Čerstvá šalvěj
/g
10.0 g
0%
Stroužky česneku ve slupce
/kus
12.0 kus
0%
Barevný pepř drcený
/g
5.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/ml
100.0 ml
0%

Kachní stehna – paličky
/kus
10.0 kus
0%
Šťáva
Knorr Šťáva k drůbežímu masu 1,1 kg
/g
100.0 g
0%
Cukr
/g
100.0 g
0%
Pomerančový džus, čerstvý
/ml
300.0 ml
0%
Citron
/kus
2.0 kus
0%
Voda
/ml
1000.0 ml
0%
Bramborové kuličky (džatky)
Hladká mouka
/g
250.0 g
0%
Máslo
/g
150.0 g
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
/
Kachní stehna
-
Kachní sádlo 1000.0 g
-
Čerstvá šalvěj 10.0 g
-
Stroužky česneku ve slupce 12.0 kus
-
Barevný pepř drcený 5.0 g
-
Kachní stehna – paličky 10.0 kus
Šťáva
-
Knorr Šťáva k drůbežímu masu 1,1 kg 100.0 g
-
Cukr 100.0 g
-
Pomerančový džus, čerstvý 300.0 ml
-
Citron 2.0 kus
-
Voda 1000.0 ml
Bramborové kuličky (džatky)
-
Hladká mouka 250.0 g
-
Máslo 150.0 g
-
Voda 2000.0 ml
Příprava
-
Kachní stehna
Kachní stehna umyjeme, osušíme a očistíme. Vložíme do GN nádoby, přidáme koncentrovaný drůbeží fond, opepříme, přidáme 6 celých stroužků česneku, které lehce rozmáčkneme, lístky šalvěje a necháme v lednici marinovat alespoň 30 minut. Pak zalijeme rozehřátým kachním tukem tak, aby byla stehna zcela ponořená. Pečeme při 110 °C přibližně 3–4 hodiny. Měkká stehna vyndáme a pod grilem vypečeme kůži do barvy při teplotě cca 200 °C. -
Šťáva
Cukr necháme na mírném ohni rozpustit, zalijeme vodou, povaříme, přidáme Šťávu k masu a opět povaříme. Potom do šťávy přidáme pomerančový džus a citronovou kůru. Na mírném ohni vaříme 10 minut. Na závěr přidáme na zjemnění máslo. -
Bramborové kuličky (džatky)
Bramborovou kaši připravíme podle návodu běžným způsobem. Do horké bramborové kaše přidáme hladkou mouku, smícháme a necháme zakryte pokličkou cca 15–20 minut, aby se mouka spařila. Z bramborového těsta (konzistence jako na škubánky) tvoříme rukama, které jsme si potřeli olejem, kuličky nebo formujeme lžícemi jako noky. Kuličky (džatky) dáme do mísy a polijeme je přepuštěným máslem. Konfitovaná kachní stehna podáváme politá šťávou a s džatky. Můžeme doplnit například o pečené karamelizované jablko, vysmaženou cibulku nebo pórek.