+

Krém

Olej z koriandru

  • Olivový olej (z pokrutin) 100 ml
  • Čerstvý koriandr 50 g

Servírování

  • Olej z koriandru k dekoraci
  • Opečená cibule k dekoraci
  1. Krém

    • Řapíkatý celer - stonky očistíme od hrubých vláken a pokrájíme spolu s cibulí na kostky, opečeme a zalijeme vodou.
    • Zeleninu dusíme doměkka, pak rozmixujeme.
    • Přecedíme přes cedník, vložíme směs na bramborovou kaši a kokosový krém.
    • Celou směs zmixujeme na hladký krém, nakonec dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou podle chuti.
  2. Olej z koriandru

    • Olej zahřejeme na teplotu 45°C, rozmixujeme z koriandrem a scedíme přes velmi jemné síto.
  3. Servírování

    • Krém rozdělíme do porcí, ozdobíme koriandrovým olejem a smaženou cibulkou.
+