Krém z celeru a brambor s kokosovým krémem a olejem z koriandru

Suroviny
Krém
-
Celer řapíkatý 400 g
-
Cibule 200 g
-
Celer, nakrájený na drobné kostičky 1000 g
-
Olej 80 ml
-
Voda 2500 ml
-
Sůl, cukr, citron na ochucení
Olej z koriandru
-
Olivový olej (z pokrutin) 100 ml
-
Čerstvý koriandr 50 g
Servírování
-
Olej z koriandru k dekoraci
-
Opečená cibule k dekoraci
Příprava
-
Krém
- Řapíkatý celer - stonky očistíme od hrubých vláken a pokrájíme spolu s cibulí na kostky, opečeme a zalijeme vodou.
- Zeleninu dusíme doměkka, pak rozmixujeme.
- Přecedíme přes cedník, vložíme směs na bramborovou kaši a kokosový krém.
- Celou směs zmixujeme na hladký krém, nakonec dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou podle chuti.
-
Olej z koriandru
- Olej zahřejeme na teplotu 45°C, rozmixujeme z koriandrem a scedíme přes velmi jemné síto.
-
Servírování
- Krém rozdělíme do porcí, ozdobíme koriandrovým olejem a smaženou cibulkou.