Krém z pečeného květáku

Suroviny
P ř í p r ava:
-
Květák 2000 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500 ml
-
Máslo 150 g
-
Česnek 10 g
-
Kurkuma
-
Žloutek 10 kg
-
Sůl
-
Olivový olej 100 ml
-
Plátky pečeného květáku
-
Muškátový oříšek mletý
-
Plátky sušeného květáku
-
Mladé lístky květáku
Příprava
-
P ř í p r ava:
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Na olivovém oleji opečeme spolu s česnekem, přidáme rostlinný krém a vše společně vložíme péct do konvektomatu na 175 °C, dokud není květák měkký. Přendáme do mixéru, přidáme špetku kurkumy, máslo, zeleninový fond a vymixujeme do krémové hustoty. Dochutíme podle potřeby solí a muškátem. Krém nalijeme do talíře, doprostřed vložíme žloutek a dozdobíme tenkými plátky opečeného či sušeného květáku, případně květákovými lístky, ruličkami ze zeleniny a podobně.