+

P ř í p r ava:

  1. P ř í p r ava:

    Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a pazochy kromě špiček oloupeme škrabkou. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou šalotku dosklovata. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme chřest, na tenké plátky pokrájené brambory a vaříme 5 minut. Děrovanou lžící vyjmeme pazochy chřestu, které na-krájíme na kousky. Špičky později použijeme na ozdobu. Nakrájené stonky vrátíme zpět do polévky a rozmixujeme je ponorným mixérem dohladka. Žloutky a rostlinný krém prošleháme metličkou v misce, pomalu vlijeme do hrnce a důkladně rozmícháme. Necháme minutku přejít varem, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme špetku muškátového květu a nakonec zjemníme vínem. Při podávání můžeme polévku ozdobit vařenými hlavičkami chřestu, čerstvými bylinkami, například kerblíkem a podobně.