Králičí pajšlouka

Suroviny
Králičí pajšlouka
−
+
€39.0
Příprava
Králičí vnitřnosti
/g
1000.0 g
0%
Masové odřezky a kosti z králíka
/g
100.0 g
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Bobkový list
/ks
5.0 ks
0%
Nové koření
/kus
10.0 kus
0%
Mouka hladká
/g
150.0 g
0%
Máslo
/g
150.0 g
0%
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
/g
300.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
500.0 ml
0%
Plochá petrželová nať
/g
10.0 g
0%
Ocet Jablečný
/čtvrt
0.0 čtvrt
0%
/
Příprava
-
Králičí vnitřnosti 1000.0 g
-
Masové odřezky a kosti z králíka 100.0 g
-
Voda 2000.0 ml
-
Bobkový list 5.0 ks
-
Nové koření 10.0 kus
-
Mouka hladká 150.0 g
-
Máslo 150.0 g
-
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 300.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500.0 ml
-
Plochá petrželová nať 10.0 g
-
Ocet Jablečný
Příprava
-
Příprava
Kosti, odřezky králičího masa a vnitřnosti necháme krátce opéci, dokud nechytí zlatavý odstín. Potom je zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření a směs drůbežího bujónu. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vařit asi 2 hodiny.Zhruba po půl hodině vaření vyjmeme vnitřnosti, případně kousky masa a odložíme stranou. Vývar doplňujeme vodou a nakonec scedíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo plátky a orestujeme na másle. Vložíme do přecezeného vývaru a krátce povaříme.Mezitím rozkvedláme hladkou mouku v rostlinném krému a zahustíme vývar se zeleninou. Necháme povařit při nízké teplotě alespoň 15 minut.Vnitřnosti a maso nakrájíme na nudličky a přidáme do polévky. Je-li příliš sladká, přidáme trochu octa a při podávání posypeme nasekanou petrželkou.