Králík Cacciatore
Dušený králík na víně, rajčatovém protlaku a kořenové zelenině bude krásně jemný a šťavnatý.

Suroviny
Králík Cacciatore
−
+
€4568.54
Králík
Králík, syrové maso / 1,2kg /
/kus
2.0 kus
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Omáčka
Hladká mouka
/g
20.0 g
0%
Šalvěj čerstvá
/g
2.0 g
0%
Česnek stroužky
/kus
3.0 kus
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Cibule
/g
100.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
200.0 g
0%
Řapíkatý celer
/g
150.0 g
0%
Bílé suché víno
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Pomodori Pelati - celá loupaná rajčata 2,5 kg
/g
500.0 g
0%

Horká voda
/ml
500.0 ml
0%
Hříbky
/g
400.0 g
0%
Petrželová nať
/g
15.0 g
0%
Sůl, Cerný Pepř
/
0.0
0%
/
Králík
-
Králík, syrové maso / 1,2kg / 2.0 kus
-
Olej 50.0 ml
Omáčka
-
Hladká mouka 20.0 g
-
Šalvěj čerstvá 2.0 g
-
Česnek stroužky 3.0 kus
-
Máslo 50.0 g
-
Cibule 100.0 g
-
Mrkev, čerstvá 200.0 g
-
Řapíkatý celer 150.0 g
-
Bílé suché víno 100.0 ml
-
Horká voda 500.0 ml
-
Hříbky 400.0 g
-
Petrželová nať 15.0 g
-
Sůl, Cerný Pepř
Příprava
-
Králík
- Králičí maso nakrájejte na 20 částí, potřete směsí Delikat, odstavte na 2 hodiny a nechte marinovat.
- Na oleji orestujte maso a přeložte ho do velkého hrnce, olej slijte z pánve.
-
Omáčka
- Cibuli, celer a mrkev nakrájejte na velké kousky.
- Na pánev od restování králíka dejte máslo, dále přidejte cibuli a česnek nakrájený na plátky a nakrájenou zeleninu, chvíli restujte, vlijte víno, promíchejte a vše vložte do hrnce ke králíkovi.
- Dále přidejte šalvěj, rajčata Pelati,Essenci a polovinu vody, poduste.
- Hříbky nakrájejte na kousky a přidejte ke králíkovi, vlijte zbytek vody, dochuťte pepřem a solí.
- Duste do měkka, pomocí vody upravujte konzistenci. Nakonec přidejte posekanou petrželovou nať.