Krém z pečeného květáku

Suroviny
Krém z pečeného květáku
−
+
€20.4
P ř í p r ava:
Květák
/g
2000.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
500.0 ml
0%
Máslo
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/g
40.0 g
0%

Česnek
/g
10.0 g
0%
Kurkuma kořen
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Žloutek
/kg
10.0 kg
0%
Sůl
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Olivový olej
/ml
100.0 ml
0%
Plátky pečeného květáku
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Muškátový oříšek mletý
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Plátky sušeného květáku
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Mladé lístky květáku
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Květák 2000.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500.0 ml
-
Máslo 150.0 g
-
Česnek 10.0 g
-
Kurkuma kořen
-
Žloutek 10.0 kg
-
Sůl
-
Olivový olej 100.0 ml
-
Plátky pečeného květáku
-
Muškátový oříšek mletý
-
Plátky sušeného květáku
-
Mladé lístky květáku
Příprava
-
P ř í p r ava:
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Na olivovém oleji opečeme spolu s česnekem, přidáme rostlinný krém a vše společně vložíme péct do konvektomatu na 175 °C, dokud není květák měkký.Přendáme do mixéru, přidáme špetku kurkumy, máslo, zeleninový fond a vymixujeme do krémové hustoty. Dochutíme podle potřeby solí a muškátem.Krém nalijeme do talíře, doprostřed vložíme žloutek a dozdobíme tenkými plátky opečeného či sušeného květáku, případně květákovými lístky, ruličkami ze zeleniny a podobně.