Menu

Suroviny

+

Polévka:

Teriyaki bůček:

Příprava

  1. Polévka:

    • Papriky potřete olejem, posypte cukrem a upečte při 230 °C do tmavě hnědé barvy, zabalte do kuchyňské folie, nechte vychladnout, oloupejte a odstraňte semínka.
    • Na oleji osmahněte papriky, přidejte víno a zredukujte množství. 
    • Přidejte rajčata, sladkou papriku, kmín a nechte je chvíli dusit. Chvíli povařte, přilijte vodu, přidejte hovězí vývar a vařte, dokud se všechny ingredience nerozloží. 
    • Polévku rozmixujte na hladký krém a přeceďte ji přes husté síto a ochuťte tabascem. 
    • Nakrájené tofu opečte na suché pánvi.
  2. Teriyaki bůček:

    • Kůži z bůčku ozdobně nařízněte. 
    • Z vody, soli, bobkového listu a česneku si připravte slaný nálev a slaninu do něj uložte na 3 dny.
    • Bůček vyndejte z nálevu, potřete polovinou Teriyaki omáčky. Přendejte je do sáčku, uzavřete a stlačte do vakuovačky. 
    • Pečte v troubě 8 hodin při teplotě 68 °C. 
    • Poté bůček stlačte pomocí nerezové gastronádoby G/N (zatížený plech na pečení) a nechte vychladnout. 
    • Bůček nakrájejte na plátky a opečte na suché pánvi dozlatova, a nakonec přidejte zbývající Teriyaki omáčku.
  3. Servírování:

    • Krém z pečených paprik podávejte s tofu, bůčkem Teriyaki a pažitkou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu