Krémová polévka z pečených paprik s Teriyaki bůčkem

Suroviny
Krémová polévka z pečených paprik s Teriyaki bůčkem
−
+
€1048.24
Polévka:
Paprika, červená
/g
600.0 g
0%
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Cukr
/g
20.0 g
0%
Bílé víno
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro - krájená rajčata 2,55 kg
/g
400.0 g
0%

Římský kmín
/g
3.0 g
0%
Voda
/l
2.2 l
0%
KNORR Professional Hovězí bujón 5 kg
/g
40.0 g
0%

Tabasco
/ml
1.0 ml
0%
Uzené tofu
/g
200.0 g
0%
Teriyaki bůček:
Vepřový bůček s kůží
/kg
1.0 kg
0%
Voda
/l
1.0 l
0%
Vytvrzovací řeznická sůl
/g
60.0 g
0%
Bobkový list
/g
1.0 g
0%
Česnek
/g
20.0 g
0%
Pažitka
/g
80.0 g
0%
/
Polévka:
-
Paprika, červená 600.0 g
-
Olej 80.0 ml
-
Cukr 20.0 g
-
Bílé víno 200.0 ml
-
Římský kmín 3.0 g
-
Voda 2.2 l
-
Tabasco 1.0 ml
-
Uzené tofu 200.0 g
Teriyaki bůček:
-
Vepřový bůček s kůží 1.0 kg
-
Voda 1.0 l
-
Vytvrzovací řeznická sůl 60.0 g
-
Bobkový list 1.0 g
-
Česnek 20.0 g
-
Pažitka 80.0 g
Příprava
-
Polévka:
- Papriky potřete olejem, posypte cukrem a upečte při 230 °C do tmavě hnědé barvy, zabalte do kuchyňské folie, nechte vychladnout, oloupejte a odstraňte semínka.
- Na oleji osmahněte papriky, přidejte víno a zredukujte množství.
- Přidejte rajčata, sladkou papriku, kmín a nechte je chvíli dusit. Chvíli povařte, přilijte vodu, přidejte hovězí vývar a vařte, dokud se všechny ingredience nerozloží.
- Polévku rozmixujte na hladký krém a přeceďte ji přes husté síto a ochuťte tabascem.
- Nakrájené tofu opečte na suché pánvi.
-
Teriyaki bůček:
- Kůži z bůčku ozdobně nařízněte.
- Z vody, soli, bobkového listu a česneku si připravte slaný nálev a bůček do něj uložte na 3 dny.
- Bůček vyndejte z nálevu, potřete polovinou Teriyaki omáčky. Přendejte je do sáčku, uzavřete a stlačte do vakuovačky.
- Pečte v troubě 8 hodin při teplotě 68 °C.
- Poté bůček stlačte pomocí nerezové gastronádoby G/N (zatížený plech na pečení) a nechte vychladnout.
- Bůček nakrájejte na plátky a opečte na suché pánvi dozlatova, a nakonec přidejte zbývající Teriyaki omáčku.
-
Servírování:
- Krém z pečených paprik podávejte s tofu, bůčkem Teriyaki a pažitkou.
- Krém z pečených paprik podávejte s tofu, bůčkem Teriyaki a pažitkou.