Krevetový burger, grilovaná slanina s čínským zelím a rajčaty, surimi, majonéza jalapeňo
Obalovací směs panko můžete nahradit sušeným toastovým pečivem nebo vekou. Dávejte však pozor na stupeň jejich finální hrubosti.

Suroviny
Krevety
-
Krevety 16/20, očištěné 50 kus
-
Česnek, nasekaný 10 g
-
Zázvor (nasekaný) 5 g
-
Čerstvý koriandr 10 g
-
Vejce 5 kus
-
Panko strouhanka 350 g
-
Olej na smažení
Coleslaw z krabích tyčinek
-
Krabí tyčinky 300 g
-
Pažitka, čerstvá 20 g
-
Sůl a pepř
Majonéza jalapeňo
-
Slanina 100 g
-
Sterilované papričky jalapňo 40 g
Zelenina
-
Pak choi zelí 500 g
-
Sezamový olej 20 ml
-
Česnek 5 g
-
Zázvor 5 g
-
Červené chilli papričky 5 g
-
Sezam 10 g
-
Rajčata 10 kus
-
Sůl a pepř
Servírování
-
Žemle na hamburger 10 kus
Příprava
-
Krevety
- Krevety marinujte v omáčce Sambal Manis s přidáním česneku, zázvoru a čerstvého koriandru. Ponechte v lednici několik hodin.
- Potom je obalte ve směsi panko, vejci a ještě jednou v panko a smažte v hlubokém tuku do zlatova.
-
Coleslaw z krabích tyčinek
- Krabí tyčinky rozmělněte prsty podél vláken, přidejte majonézu, pažitku, okořeňte a promíchejte.
-
Majonéza jalapeňo
- Plátky slaniny rozložte na GN plech a pečte v konvektomatu, dokud nebudou křupavé a nebudou mít hnědou barvu. Nechte vystydnout a rozmixujte.
- Přidejte majonézu, papričky jalapeňo a kečup a znovu promíchejte pomocí mixéru.
-
Zelenina
- Pak choi zelí marinujte v bylinkové marinádě (sezamový olej, česnek, zázvor, chilli paprička, sezam, sůl a pepř). Grilujte nebo opečte na pánvi.
- Rajčata spařte ve vroucí vodě, nechte vystydnout, oloupejte, nakrájejte na čtyři části a vyřízněte část se semeny.
- Hotové čtvrtky grilujte.
-
Servírování
- Ogrilovanou žemli potřete majonézou, přidejte pak choi, usmažené krevety, coleslaw z krabích tyčinek a grilované rajče.