Krevety s ananasem ve žlutém kari
Můžete doplnit větvičkou zeleného pepře, nakrájenou chilli papričkou nebo pažitkou.

Suroviny
Příprava
-
Krevety (mražené, loupané) 1 kg
-
Ananas (konzerva, kostky) 300 g
-
Hráškové lusky 500 g
-
Voda, vlažná 1.3 l
-
Olej, rostlinný 60 ml
-
Kafírové listy 20 g
-
Rybí omáčka 30 ml
-
Cukr, hnědý 35 g
-
Sůl
Příprava
-
Příprava
-
Orestujte kari pastu na rozehřátém oleji, zalijte vodou, přidejte kokosový krém, kafírové listy a povařte.
-
Přidejte krevety, hráškové lusky a kousky ananasu.
-
Jakmile jsou krevety prohřáté, dochuťte rybí omáčkou, rybím fondem, cukrem a solí.
-
-
Servírování
- Podávejte s jasmínovou rýží.