+

Krkovice

Omáčka

  1. Krkovice

    • Všechny složky marinády promíchejte. Obalte jí maso a odstavte na 24 hodin do lednice.
    • Obraťte maso na druhou stranu a odstavte na dalších 24 hodin do lednice.
    • Maso vyjměte z marinády, osušte, opečte na oleji a přendejte do G/N nádoby.
    • Marinádu přeceďte přes síto, procezenou zeleninu a koření orestujte na pánvi a přidejte k masu.
  2. Omáčka

    • Masovou šťávu rozmíchejte v 1 litru teplého mléka a zalijte jí maso.
    • Vložte do konvektomatu rozehřátým na 140 °C a pečte pod pokličkou cca 2,5 hodiny.
    • Maso vyjměte z omáčky a naporcujte. Omáčku přeceďte, přidejte zbývající mléko a zahustěte světlou jíškou.
  3. Podávání

    • Krkovici podávejte s připravenou omáčkou.
+