Krkovice pečená v mléku

Suroviny
Krkovice
-
Cibule, velké kousky 100 g
-
Řapíkatý celer, velké kousky 100 g
-
Česnek 3 stroužky
-
Rozmarýn, čerstvý - snítka 2 kus
-
Hřebíček (kus) 3 kus
-
Bobkový list 3 kus
-
Nové koření 4 kus
-
Suché bílé víno 350 ml
-
Vepřová krkovice bez kosti 15 g
-
Olej 30 ml
Omáčka
-
Mléko plnotučné 1200 ml
Příprava
-
Krkovice
- Všechny složky marinády promíchejte. Obalte jí maso a odstavte na 24 hodin do lednice.
- Obraťte maso na druhou stranu a odstavte na dalších 24 hodin do lednice.
- Maso vyjměte z marinády, osušte, opečte na oleji a přendejte do G/N nádoby.
- Marinádu přeceďte přes síto, procezenou zeleninu a koření orestujte na pánvi a přidejte k masu.
-
Omáčka
- Masovou šťávu rozmíchejte v 1 litru teplého mléka a zalijte jí maso.
- Vložte do konvektomatu rozehřátým na 140 °C a pečte pod pokličkou cca 2,5 hodiny.
- Maso vyjměte z omáčky a naporcujte. Omáčku přeceďte, přidejte zbývající mléko a zahustěte světlou jíškou.
-
Podávání
• Krkovici podávejte s připravenou omáčkou.