Křupavé krevety Sambal Manis
Krevete se nemusí dlouho marinovat, stačí jen chvilka. Nepřidávejte do marinády sůl, krevety by byly tvrdé. Křupavost krevetě naopak dová přidaný cukr do marinády.

Suroviny
Křupavé krevety Sambal Manis
−
+
€4502.72
Wok
Krevety 30/40, bez střívka a oloupané
/kg
1.4 kg
0%
Cibule červená
/g
180.0 g
0%
Česnek čerstvý
/g
50.0 g
0%
Cibule, jarní
/g
100.0 g
0%
Celerové lístky
/g
20.0 g
0%
Zázvor
/g
30.0 g
0%
Šťáva z limetky
/ml
25.0 ml
0%
Knorr Sambal Manis - Omáčka chilli a sója 1 l
/ml
150.0 ml
0%

Cukr
/g
5.0 g
0%
Škrob
/g
20.0 g
0%
Olej
/ml
200.0 ml
0%
/
Wok
-
Krevety 30/40, bez střívka a oloupané 1.4 kg
-
Cibule červená 180.0 g
-
Česnek čerstvý 50.0 g
-
Cibule, jarní 100.0 g
-
Celerové lístky 20.0 g
-
Zázvor 30.0 g
-
Šťáva z limetky 25.0 ml
-
Cukr 5.0 g
-
Škrob 20.0 g
-
Olej 200.0 ml
Příprava
-
Wok
- Všechny potřebné suroviny si nakrájíme a připravíme k ruce.
- Krevety namarinujeme v cukru a škrobu, aby byly křupavé.
- Ve wok pánvi rozpálíme olej, prudce opečeme krevety do změny jejich barvy a přendáme je stranou na kuchyňský papír.
- Do horké wok pánve vložíme ingredience v tomto pořadí: červená cibule, zázvor a česnek. Jakmile suroviny změknou, přidáme opečené krevety a Knorr omáčku Sabal Manis.
- Nakonec přidáme jarní cibuli, celerové lístky, promícháme a dochutíme limetkovou šťávou.
-
Podávání
- Podáváme s vařenou rýží.