Křupavý bůček, karamelizovaný pastinák, pikantní meruňky v zálivce z bílého vína a uzená majonéza s drcným pepřem
Pokud nemáte přístup k tekutému udírenskému aroma, přidejte do majonézy Hellmann’s BBQ omáčku.

Suroviny
Křupavý bůček, karamelizovaný pastinák, pikantní meruňky v zálivce z bílého vína a uzená majonéza s drcným pepřem
−
+
€5059.97
Slaný nálev - bůček
Syrová slanina s kůží
/g
3000.0 g
0%
Voda
/l
2.5 l
0%
Sůl
/g
60.0 g
0%
Knorr Professional Marináda na vepřové 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

web - bez masové složky
web - bez přidaného glutamanu
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
10.0 ml
0%
Karamelizovaný pastinák
Pastinák (10 ks)
/g
3000.0 g
0%
Mořská sůl
/g
20.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Karamelizované meruňky
Sušené meruňky
/g
300.0 g
0%
Bílé suché víno
/ml
150.0 ml
0%
Med
/g
60.0 g
0%
Šalotka, nakrájená najemno
/g
50.0 g
0%
Bílý vinný ocet
/ml
20.0 ml
0%
Cukr
/g
40.0 g
0%
Chilli
/g
10.0 g
0%
Lístky tymiánu
/g
5.0 g
0%
Uzená majonéza
Tekuté udírenské aroma
/ml
0.0 ml
0%
Drcený pepř (převařený ve vodě)
/g
20.0 g
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Worcesterská omáčka
/g
5.0 g
0%
/
Slaný nálev - bůček
-
Syrová slanina s kůží 3000.0 g
-
Voda 2.5 l
-
Sůl 60.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 10.0 ml
Karamelizovaný pastinák
-
Pastinák (10 ks) 3000.0 g
-
Mořská sůl 20.0 g
-
Olej 50.0 ml
Karamelizované meruňky
-
Sušené meruňky 300.0 g
-
Bílé suché víno 150.0 ml
-
Med 60.0 g
-
Šalotka, nakrájená najemno 50.0 g
-
Bílý vinný ocet 20.0 ml
-
Cukr 40.0 g
-
Chilli 10.0 g
-
Lístky tymiánu 5.0 g
Uzená majonéza
-
Tekuté udírenské aroma
-
Drcený pepř (převařený ve vodě) 20.0 g
-
Sůl
-
Worcesterská omáčka 5.0 g
Příprava
-
Slaný nálev - bůček
- Studenou vodu rozmíchejte se solí, vložte slaninu a odstavte do lednice na 24 hodin.
- Potom vyjměte z nálevu, opláchněte a osušte.
- Posypte kořenicí směsí, vložte do plastového sáčku a zavakuujte, vložte do sous vide vany o teplotě 80 °C na 5 hodin. Po vyjmutí zatižte něčím těžým a nechte vystydnout.
-
Karamelizovaný pastinák
- Pastinák vydrhněte a osušte, potřete olejem, posypte solí a zabalte do alobalu. Pečte do měkka při teplotě 180 °C.
-
Karamelizované meruňky
- Meruňky nakrájejte na proužky.
- Víno a med vložte do kastrolu, přidejte šalotku a krátce redukujte, přidejte meruňky a znovu redukujte, přidejte zbývající složky a krátce povařte.
-
Uzená majonéza
- Všechny suroviny na majonézu promíchejte a dochuťte.
-
Servírování
- Bůček nakrájejte na plátky o tloušťce 2–3 centimetry, ogrilujte ze všech stran. Pastinák vyjměte z alobalu a rozkrojte podélně, polovinu na porci. Všechny složky rozložte na talíři nebo servírovacím podkladu.