Menu

Suroviny

+

Příprava omáčky

Připrava houbového burgeru

  • 10 cm klobouky portobello hub, (nakrájené vodorovně na půl) 10.0 kus
  • Rostlinný olej 120.0 ml
  • Čerstvě mletý černý pepř 3.0 g
  • Hladká mouka 700.0 g
  • Mouka, do trojobalu 3.0 g
  • Vejce 4.0 kus
  • Žloutky 2.0 kus
  • Strouhanka Panko 900.0 g
  • Nastrouhaný sýr typu Muenster 900.0 g
  • Sýr cheddar, nastrouhaný 360.0 g
  • cibule 15.0 g
  • Česnek 5.0 g
  • Hamburgerové housky (s bramborou), opečené 10.0 kus
  • Zelený listový salát 10.0 kus
  • Rajče 10 plátků

Tento rostlinný burger je lahodnou a kreativní volbou pro bezmasé menu. Obsahuje křupavé a pikantní obalované houby, roztékající se sýr a všechny potřebné přísady. Tento burger jistě potěší všechny chuťové buňky.

...

Příprava

  1. Příprava omáčky

    20 minut
    • Všechny ingredience smíchejte dohromady a nechte ještě 15 minut odpočinout v lednici.
  2. Připrava houbového burgeru

    60 minut
    • Předehřejte troubu na 190 °C. Smíchejte rostlinný olej, Knorr bujón a pepř v malé míse a poté posypte houby. Uspořádejte houby stranou žaberními pláty dolů na plech a pečte 30-35 minut. Nechte vychladnout.
    • Houby obalte v mouce, vajíčku a poté v panko strouhance. V lednici nechte houby odpočívat, zatímco zahříváte olej. Připravené houby smažte do zlatova a křupava, asi 3-4 minuty. Odsajte přebytečný olej a osolte.
    • Pro sestavení burgerů potřete směs omáčky na horní polovinu housky. Na spodní polovinu dejte smaženou houbu, sýry krátce zapečte a přidejte rajče, salát a zbylé ingredience.
    Nastrouhání a smíchání sýrů před plněním usnadní práci a sníží nepořádek.  
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu