Krůtí závitek se špenátem a paprikovou rýží
Použitím krůtích prsou místo např. krůtích stehen s kůží jsme snížili celkové množství energie, tuku, nasycených mastných kyselin, které bychom měli v naší stravě omezovat a nahrazovat je nenasycenými mastnými kyselinami (dobrým zdrojem jsou např. rostlinné oleje a kvalitní výrobky z nich vyrobené, ořechy, semínka atd.).

Suroviny
Krůtí závitek se špenátem a paprikovou rýží
−
+
€1892.38
Závitek
Krůtí prsa, maso
/kg
1.2 kg
0%
Čerstvý špenát
/g
800.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/g
15.0 g
0%

Vejce
/kus
5.0 kus
0%
Mrkev, čerstvá
/g
400.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/g
120.0 g
0%
Voda
/l
1.0 l
0%
Rýže
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
120.0 ml
0%
Cibule žlutá
/g
120.0 g
0%
Hřebíček
/g
2.0 g
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
Paprika Mix (žlutá, červená)
/g
300.0 g
0%
/
Závitek
-
Krůtí prsa, maso 1.2 kg
-
Čerstvý špenát 800.0 g
-
Vejce 5.0 kus
-
Mrkev, čerstvá 400.0 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 120.0 g
-
Voda 1.0 l
Rýže
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 120.0 ml
-
Cibule žlutá 120.0 g
-
Hřebíček 2.0 g
-
Sůl 10.0 g
-
Paprika Mix (žlutá, červená) 300.0 g
Příprava
-
Závitek
- Krůtí prsa rozklepeme pod potravinářskou fólií a potřeme kuřecí essencí.
- Maso poklademe spařeným špenátem, vařenou mrkví a půlkou vařeného vejce. Stočíme do závitků. Vložíme na GN plech, postříkáme tukem Combi Profi a podlijeme vývarem připraveným z kuřecí essence a vody.
- Přikryté pečeme v konvektomatu na kombinaci horkého vzduchu a páry při 165・C cca 40 minut.
-
Rýže
- Rýži propláchneme, vložíme na tuk a necháme zesklovatět, přidáme sůl, oloupanou cibuli, do které zapícháme hřebíček. Zalijeme vodou v poměru 1 : 1,5l a přivedeme k varu. Poté na mírném ohni necháme pod pokličkou dodusit.
- Z hotové rýže vyndáme cibuli s hřebíčkem a vidličkou promícháme.
- Do hotové rýže zamícháme na kostičky nakrájenou čerstvou papriku.