Kuřecí kousky na žluté paprice, hrášková rýže
Drůbeží maso ve srovnání s ostatními nejpoužívanějšími druhy masa obsahuje méně tuku, a tím má i nižší energetickou hodnotu, zároveň má příznivější složení mastných kyselin.

Suroviny
Kuřecí kousky na žluté paprice, hrášková rýže
−
+
€3085.4
Kuřecí kousky
Kuřecí stehno bez kůže, vykoštěné
/kg
1.2 kg
0%
Cibule
/g
500.0 g
0%
Paprika žlutá
/kg
1.7 kg
0%
Hladká mouka
/g
50.0 g
0%
Kurkuma kořen
/g
15.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
400.0 ml
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
80.0 ml
0%
Paprika červená, čerstvá
/g
250.0 g
0%
Cibule, jarní
/g
250.0 g
0%
Hrášková rýže
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
30.0 g
0%
Zelený hrášek
/g
300.0 g
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
/
Kuřecí kousky
-
Kuřecí stehno bez kůže, vykoštěné 1.2 kg
-
Cibule 500.0 g
-
Paprika žlutá 1.7 kg
-
Hladká mouka 50.0 g
-
Kurkuma kořen 15.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 400.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 80.0 ml
-
Paprika červená, čerstvá 250.0 g
-
Cibule, jarní 250.0 g
Hrášková rýže
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 g
-
Zelený hrášek 300.0 g
-
Sůl 10.0 g
Příprava
-
Kuřecí kousky
- Kuřecí maso zbavené kůže rozkrájíme na kusy, promícháme s essencí, poprášíme moukou a opečeme na tuku do zlatavé barvy. Vyjmeme z tuku a odložíme stranou.
- Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a očištěnou žlutou papriku pokrájíme na menši kousky.Vložíme na tuk, krátce opečeme a přidáme kurkumu. Zalijeme vodou a přidáme zbylou essenci.Během dušení přidáme rostlinný krém a jakmile je zelenina měkká, vše jemně rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Přidáme opečené maso a společně podusíme cca 25 minut v konvektomatu při 170・C.Červenou papriku a jarní cibuli nakrájíme na nudličky a použijeme jako vložku do podušeného kuřete.
-
Hrášková rýže
- Rýži propláchneme a vložíme na tuk. Pouze necháme zesklovatět, přidáme sůl a zalijeme vodou v poměru k rýži 1 : 1,5 l. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod zakrytím necháme dodusit.
- Část hrášku rozmixujeme najemno a spolu s celým hráškem vmícháme do hotové rýže.