Kyselka jihlavská

Suroviny
Kyselka jihlavská
−
+
€1231.25
Příprava
Brambory Loupané
/g
700.0 g
0%
Máslo
/g
100.0 g
0%
Podmáslí
/ml
2500.0 ml
0%
Mouka hladká
/g
100.0 g
0%
Vejce
/g
280.0 g
0%
Kmín
/g
1.0 g
0%
Libeček, nať
/g
15.0 g
0%
Voda na vaření brambor podle potřeby
/ml
0.0 ml
0%
/
Příprava
-
Brambory Loupané 700.0 g
-
Máslo 100.0 g
-
Podmáslí 2500.0 ml
-
Mouka hladká 100.0 g
-
Vejce 280.0 g
-
Kmín 1.0 g
-
Libeček, nať 15.0 g
-
Voda na vaření brambor podle potřeby
Příprava
-
Příprava
Brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme trochu vody z brambor, rozmícháme, přilijeme podmáslí a znovu dobře promícháme, aby jíška neudělala hrudky. Ochutíme kmínem a směsí pro čirý vývar a necháme chvíli probublávat.
Přidáme brambory, vejce rozklepneme do misky, rozkvedláme a za stálého míchání vlijeme do polévky. Necháme pár minut provařit a podáváme s nasekaným libečkem.