Losos s chorizem a kedlubnou
Rozříznutí na tvar „butterfly” umožňuje řádné a rychlé pečení a chorizo dodává jídlu lehce uzenou chuť, která se ideálně hodí k lososu.

Suroviny
Chorizo s kedlubnou
-
Chorizo salám 300 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
Kedlubna 1 kg
-
Petrželová nať 0.25 svazek
Grilovaný losos
-
Losos čerstvý, celý 1.5 kg
Bazalkové máslo
-
Máslo 150 g
-
Panko strouhanka 30 g
Pečené batáty
-
Brambory, sladké, batáty 1.2 kg
-
Česnek stroužky 5 kus
-
Olivový olej 40 ml
Příprava
-
Chorizo s kedlubnou
- Chorizo nakrájejte na tenké plátky a orestujte z obou stran, aby vznikly křupavé chipsy.
- Kleštěmi vyndejte klobásu z pánve, položte ji na papírovou utěrku.
- Tuk vypečený z klobásy odložte.
- Kedlubnu oloupejte, nakrájejte na velké ploché kostky, několik minut povařte ve slané vodě, sceďte a potom orestujte na Ramě Culinesse. V poslední fázi promíchejte s osmaženou klobásou Chorizo a drobně nakrájenou petrželovou natí.
-
Grilovaný losos
Z lososa odstraňte šupiny, nakrájejte na tzv. motýlka, okořeňte Marinádou na ryby a potom potřete tukem vypečeným z klobásy. Vše ogrilujte. -
Bazalkové máslo
- Měkké máslo promíchejte s bazalkovou Primerbou, aby vznikla hladká, jednolitá hmota.
- Zformujte do libovolného tvaru a vložte do lednice.
- Panko stejnoměrně opražte na suché pánvi do zlatova. Bazalkové máslo naporcujte a posypte je pankem.
-
Pečené batáty
- Batáty oloupejte, nakrájejte na velké kousky, okořeňte marinádou na ryby, pokropte olejem, přidejte několik stroužků česneku ve slupce a pečte do měkka při teplotě 160 °C.
-
Servírování
- Grilovaného lososa podávejte se salátem s chorizem, kedlubnami a s pečenými batáty. Na grilovanou rybu položte před samotným servírováním plátek bazalkového másla.