Mac – sýrová kroketa
Syrové krokety doporučujeme servírovat k pivu či vínu.

Suroviny
Příprava
-
Pažitka 20 g
-
Česnek čerstvý 10 g
-
Máslo 50 g
-
Hladká mouka 50 g
-
Mléko 200 g
-
Prášek do pečiva 5 g
-
Vejce 2 kus
-
Strouhanka 200 g
-
Olej na smažení
-
Sůl, pepř
-
Vařené drobné těstoviny 200 g
-
Strouhaný tvrdý sýr 50 g
-
Strouhaný polotvrdý fermentovaný sýr 100 g
-
Měkký tvaroh 100 g
Příprava
-
Příprava
- Smíchejte uvařené těstoviny s nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou a nasekaným česnekem.
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a zlehka orestujte. Přidejte mléko a směs promíchejte, přidejte tvaroh, těstoviny a prášek do pečiva. Dochuťte solí a pepřem. Směs míchejte a snižte teplotu. Celkové těsto by mělo být lepivé konzistence. Těsto dejte do mísy a nechejte chladit na několik hodin.
- Vytvořte krokety a obalte je v rozšlehaném vejci a strouhance. Smažte v oleji při teplotě 170 °C po dobu 4–5 minut.
- Podávejte s majonézou.