Mac – sýrová kroketa
Syrové krokety doporučujeme servírovat k pivu či vínu.

Suroviny
Mac – sýrová kroketa
−
+
€108.28
Příprava
Pažitka
/g
20.0 g
0%
Česnek čerstvý
/g
10.0 g
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Hladká mouka
/g
50.0 g
0%
Mléko
/g
200.0 g
0%
Prášek do pečiva
/g
5.0 g
0%
Vejce
/kus
2.0 kus
0%
Strouhanka
/g
200.0 g
0%
Hellmann's Majonézová omáčka 820 g
/g
80.0 g
0%

Olej na smažení
/ml
0.0 ml
0%
Sůl, pepř
/g
0.0 g
0%
Vařené drobné těstoviny
/g
200.0 g
0%
Strouhaný tvrdý sýr
/g
50.0 g
0%
Strouhaný polotvrdý fermentovaný sýr
/g
100.0 g
0%
Měkký tvaroh
/g
100.0 g
0%
/
Příprava
-
Pažitka 20.0 g
-
Česnek čerstvý 10.0 g
-
Máslo 50.0 g
-
Hladká mouka 50.0 g
-
Mléko 200.0 g
-
Prášek do pečiva 5.0 g
-
Vejce 2.0 kus
-
Strouhanka 200.0 g
-
Olej na smažení
-
Sůl, pepř
-
Vařené drobné těstoviny 200.0 g
-
Strouhaný tvrdý sýr 50.0 g
-
Strouhaný polotvrdý fermentovaný sýr 100.0 g
-
Měkký tvaroh 100.0 g
Příprava
-
Příprava
- Smíchejte uvařené těstoviny s nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou a nasekaným česnekem.
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a zlehka orestujte. Přidejte mléko a směs promíchejte, přidejte tvaroh, těstoviny a prášek do pečiva. Dochuťte solí a pepřem. Směs míchejte a snižte teplotu. Celkové těsto by mělo být lepivé konzistence. Těsto dejte do mísy a nechejte chladit na několik hodin.
- Vytvořte krokety a obalte je v rozšlehaném vejci a strouhance. Smažte v oleji při teplotě 170 °C po dobu 4–5 minut.
- Podávejte s majonézou.