Maďarská rybí polévka

Suroviny
Maďarská rybí polévka
−
+
€6504.0
P ř í p r ava:
Ryby - směs (kapr, sumec, štika, candát, pstruh...)
/g
3000.0 g
0%
Čerstvá zelená paprika
/g
300.0 g
0%
Rajčata
/g
300.0 g
0%
Červená cibule
/g
200.0 g
0%
Vepřové sádlo
/g
50.0 g
0%
Česnek
/stroužky
5.0 stroužky
0%
Čerstvá majoránka - větvička
/ks
1.0 ks
0%
Kmín
/g
5.0 g
0%
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg
/g
80.0 g
0%
Knorr Professional Essence Rybí bujón 1 l
/g
50.0 g
0%

Sůl
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Barevný pepř drcený
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Mléko (na pěnu)
/ml
200.0 ml
0%
Cherry rajče
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Zelená mini chilli paprička
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Ryby - směs (kapr, sumec, štika, candát, pstruh...) 3000.0 g
-
Čerstvá zelená paprika 300.0 g
-
Rajčata 300.0 g
-
Červená cibule 200.0 g
-
Vepřové sádlo 50.0 g
-
Česnek 5.0 stroužky
-
Čerstvá majoránka - větvička 1.0 ks
-
Kmín 5.0 g
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 80.0 g
-
Sůl
-
Barevný pepř drcený
-
Mléko (na pěnu) 200.0 ml
-
Cherry rajče
-
Zelená mini chilli paprička
Příprava
-
P ř í p r ava:
Ryby důkladně očistíme, zbavíme velkých kostí a nakrájíme na větší kusy nebo filety. Z hlav, kostí a ploutví připravíme vývar, který zesílíme rybím fondem.
Na sádle krátce orestujeme nakrájenou červenou cibuli, česnek, kmín, přidáme mletou papriku, majoránku a ihned zalijeme rybím vývarem i s kostmi. Vše povaříme, poté rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto.
Do hrnce položíme pokrájenou zelenou papriku, navrch položíme připravené kusy ryb, kolečka oloupaných rajčat, zalijeme polévkovým základem a povaříme na mírném ohni podle potřeby 10–15 minut tak, aby se rybí maso nerozpadlo.
Z mléka a rybího fondu si vyšleháme ochucenou mléčnou pěnu.
Do talíře na pokrájenou papriku vložíme porci rybího masa, zalijeme červeným rybím vývarem a doplníme o vyšlehanou pěnu. Můžeme dekorovat bylinkami, zeleninou, pro ostřejší verzi i chilli papričkou.