Medové kuřecí paličky s pečeným bramborem, zeleninou a sýrovým dipem.
Na kuřecí maso se hodí různé druhy marinád. Vyzkoušejte pro děti sladší varinatu s medem, vinným octem a asijskou omáčkou Sambal Manis.

Suroviny
Medové kuřecí paličky s pečeným bramborem, zeleninou a sýrovým dipem.
−
+
€2194.0
Salát a dip
Brambory
/kg
1.0 kg
0%
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
500.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
500.0 g
0%
Bílá ředkev
/g
300.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l
/ml
5.0 ml
0%
Mléko
/ml
100.0 ml
0%
/
Salát a dip
-
Brambory 1.0 kg
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 500.0 g
-
Mrkev, čerstvá 500.0 g
-
Bílá ředkev 300.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 5.0 ml
-
Mléko 100.0 ml
Příprava
-
Maso
- V misce smíchejte vinný ocet, med a Knorr Sambal Manis, můžete lehce povolit vodou. 2/3 marinády promíchejte s paličkama, postříkejte tukem Rama Combi Profi a pečte při 175°C cca. 30 min, pak otočte a dopékejte na 185 °C cca 15 min, dle velkosti paliček.
- Zbylou 1/3 marinády si nechejte na potírání během pečení a obrácení nebo na oglazování po upečení.
-
Salát a dip
- Modrý sýr nakrájejte na kousky a v mixéru rozmixujte společně s Hellmann´s majonézou, přidáte zakysaný krém a případně si upravíte konzistenci mlékem.
- Zeleninu nakrájejte na hranolky, které se při konzumaci namáčejí do studené dipové omáčky.
-
Podávání
- Podáváme s čerstvou zeleninou, dipem a na sucho pečenými bramborami ve slupce.