Menu

Suroviny

+

Mušle

Rajčatová marmeláda

  • Olivový Olej - Na Pečení
  • Rajčata 1.0 kg
  • Šalotka 70.0 g
  • Chilli
  • Cukr
  • Sůl
  • Pomeranč / 150 g 2.0 kus

Okurkové pyré

  • Salátová okurka 300.0 g
  • Sůl

Mušle svatého Jakuba jsou svalem hřebenatky svatojakubské. Stejně jako pro všechny ryby a ostatní plody moře i pro mušle svatého Jakuba platí, že čím jsou čerstvější, tím jsou lepší. 

...

Příprava

  1. Mušle

    • Mušle svatého Jakuba důkladně osušte a potřete esencí z mořských plodů, odložte až do chvíle pečení.
  2. Rajčatová marmeláda

    • Rajčata spařte, oloupejte, odstraňte semínka. Rajčatové filety nakrájejte na kostky.
    • Na olivovém oleji opečte šalotku nakrájenou na drobné kostičky, přidejte rajčata a drobně pokrájenou chilli papričku.
    • Vše chvíli restujte, přidejte vinný ocet a koření, po chvíli zalijte pomerančovou šťávou a redukujte na mírném ohni, až získáte konzistenci husté kaše.
  3. Okurkové pyré

    • Z okurky odstraňte semena, nakrájejte na velké kostky a zmrazte.
  4. Podávání

    • Mušle svatého Jakuba opečte na prudkém ohni z obou stran.
    • Podávejte s rajčatovou marmeládou a chipsy z šalotky.
    • Těsně před podáním rozmixujte okurku a pokrm jemně posypte.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu