Mušle svatého Jakuba s rajčatovou marmeládou a okurkovým pyré
Mušle svatého Jakuba jsou svalem hřebenatky svatojakubské. Stejně jako pro všechny ryby a ostatní plody moře i pro mušle svatého Jakuba platí, že čím jsou čerstvější, tím jsou lepší.

Suroviny
Mušle svatého Jakuba s rajčatovou marmeládou a okurkovým pyré
−
+
€4328.3
Mušle
Mušle svatého Jakuba
/kus
10.0 kus
0%
Knorr Professional Essence Rybí bujón 1 l
/g
20.0 g
0%

Rajčatová marmeláda
Olivový Olej - Na Pečení
/
0.0
0%
Rajčata
/kg
1.0 kg
0%
Šalotka
/g
70.0 g
0%
Chilli
/
0.0
0%
Cukr
/
0.0
0%
Sůl
/
0.0
0%
Pomeranč / 150 g
/kus
2.0 kus
0%
Okurkové pyré
Salátová okurka
/g
300.0 g
0%
Sůl
/
0.0
0%
/
Mušle
-
Mušle svatého Jakuba 10.0 kus
Rajčatová marmeláda
-
Olivový Olej - Na Pečení
-
Rajčata 1.0 kg
-
Šalotka 70.0 g
-
Chilli
-
Cukr
-
Sůl
-
Pomeranč / 150 g 2.0 kus
Okurkové pyré
-
Salátová okurka 300.0 g
-
Sůl
Příprava
-
Mušle
- Mušle svatého Jakuba důkladně osušte a potřete esencí z mořských plodů, odložte až do chvíle pečení.
-
Rajčatová marmeláda
- Rajčata spařte, oloupejte, odstraňte semínka. Rajčatové filety nakrájejte na kostky.
- Na olivovém oleji opečte šalotku nakrájenou na drobné kostičky, přidejte rajčata a drobně pokrájenou chilli papričku.
- Vše chvíli restujte, přidejte vinný ocet a koření, po chvíli zalijte pomerančovou šťávou a redukujte na mírném ohni, až získáte konzistenci husté kaše.
-
Okurkové pyré
- Z okurky odstraňte semena, nakrájejte na velké kostky a zmrazte.
-
Podávání
- Mušle svatého Jakuba opečte na prudkém ohni z obou stran.
- Podávejte s rajčatovou marmeládou a chipsy z šalotky.
- Těsně před podáním rozmixujte okurku a pokrm jemně posypte.