+

Buny

  • Mléko, teplé 50 g
  • Olej 15 ml
  • Rýžový ocet 1015 ml
  • Prášek do pečiva 4 g
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Hladká mouka 335 g
  • Cukr krupice 30 g
  • Bao mouka 200 g
  • Voda 470 ml

Náplň

  • Jarní cibulka 1 svazek
  • Koriandr (svazek) 1 kus
  • Velké červené chilli papričky 5 ks
  • Kuřecí prsa 500 g
  • Citronová tráva 1 svazek
  • Limetové listy 10 ks
  1. Buny

    Nejprve si uděláme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí. Když kvásek naroste, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto, dáme do misky, přikryjeme fólií a necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvarujeme kuličky po 50 g, které necháme přikryté na plechu opět kynout. Z vykynutých kuliček vytvarujeme buny, které přendáme do napařováku a necháme ještě jednou vykynout. Vykynuté buny vaříme v páře 20 minut.
  2. Náplň

    Kuřecí prsa uvaříme do měkka v osolené vodě ochucené citronovou trávou a limetovými listy. Uvařené maso natrháme a oglazujeme v hoisin omáčce. Okurky nakrájíme na kolečka, mírně ohřejeme připravený nálev a okurky jím zalijeme. Takto naložené okurky jsou nejlepší odleželé 1 až 3 dny.
  3. Servírování

    Do připravených a napařených bunů naskládáme marinované okurky, trhané kuřecí maso, chilli omáčku, jarní cibulku, čerstvé chilli a koriandr a můžeme servírovat.