Nadýchaný bun plněný trhaným kuřecím masem s hoisin a chilli omáčkou, nakládanou okurkou, koriandrem a chilli

Suroviny
Buny
-
Mléko, teplé 50 g
-
Olej 15 ml
-
Rýžový ocet 1015 ml
-
Prášek do pečiva 4 g
-
Droždí čerstvé 20 g
-
Hladká mouka 335 g
-
Cukr krupice 30 g
-
Bao mouka 200 g
-
Voda 470 ml
Náplň
-
Jarní cibulka 1 svazek
-
Koriandr (svazek) 1 kus
-
Velké červené chilli papričky 5 ks
-
Kuřecí prsa 500 g
-
Citronová tráva 1 svazek
-
Limetové listy 10 ks
Příprava
-
Buny
Nejprve si uděláme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí. Když kvásek naroste, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto, dáme do misky, přikryjeme fólií a necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvarujeme kuličky po 50 g, které necháme přikryté na plechu opět kynout. Z vykynutých kuliček vytvarujeme buny, které přendáme do napařováku a necháme ještě jednou vykynout. Vykynuté buny vaříme v páře 20 minut. -
Náplň
Kuřecí prsa uvaříme do měkka v osolené vodě ochucené citronovou trávou a limetovými listy. Uvařené maso natrháme a oglazujeme v hoisin omáčce. Okurky nakrájíme na kolečka, mírně ohřejeme připravený nálev a okurky jím zalijeme. Takto naložené okurky jsou nejlepší odleželé 1 až 3 dny. -
Servírování
Do připravených a napařených bunů naskládáme marinované okurky, trhané kuřecí maso, chilli omáčku, jarní cibulku, čerstvé chilli a koriandr a můžeme servírovat.