Nudle s mákem, pomerančem, vanilkovou omáčkou a cukrovou pěnou
Dezert můžete servírovat s karamelovými nitěmi nebo čokoládou.

Suroviny
Nudle s mákem
-
Máslo 100 g
-
Mák 100 g
-
Cukr moučka 50 g
Cukrová pěna
-
Vaječné bílky 6 kus
-
Cukr krystal 300 g
-
Cukr moučka 120 g
-
Mléko 600 ml
Vanilková omáčka
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 400 ml
-
Žloutky 6 kus
-
Cukr moučka 60 g
-
Bramborový škrob 15 g
-
Vanilkový lusk 2 kus
Servírování
-
Pomeranč, vykrájené segmenty 2 kus
-
Máta čerstvá na ozdobu
Příprava
-
Nudle s mákem
- Uvařené tagliatelle přelijte rozpuštěným máslem a posypte mletým mákem smíchaným smoučkovým cukrem.
-
Cukrová pěna
- Bílky vyšlehejte s krystalovým cukrem do polotuhé hmoty.
- Přidejte moučkový cukr a šlehejte do tuhé pěny.
- Do hrnce nalijete mléko a přiveďte k varu. Polévkovými lžícemi naberte kopečky sněhu avařte je v mléce asi 1 minutu z každé strany. Uvařenou cukrovou pěnu opatrně vyjměte sítkem a vložte do misky.
-
Vanilková omáčka
- Rostlinný krém Rama Cremefine přiveďte k varu a přidejte dužinu vanilkového lusku.
- V misce ušlehejte žloutky s moučkovým cukrem a škrobem.
- Všechny ingredience smíchejte a vařte, dokud nevznikne jemný krém.
-
Servírování
- Omáčku nalijte do misek, přidejte makové nudle a cukrovou pěnu, kterou opalte flambovací pistolí. Ozdobte pomerančem a mátou.