Osso Buco
Orientační výrobní cena 1 porce je 87 Kč.

Suroviny
Osso Buco
−
+
€483.95
Příprava
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
/g
1500.0 g
0%
Máslo
/g
200.0 g
0%
Telecí kližky s kostí
/g
2000.0 g
0%
Suché bílé víno
/ml
800.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Voda
/ml
1000.0 ml
0%
Olivový olej
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Tomato Pronto 2 kg
/g
1700.0 g
0%

Tymián Čerstvý
/g
50.0 g
0%
Čerstvý rozmarýn
/g
50.0 g
0%
/
Příprava
-
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 1500.0 g
-
Máslo 200.0 g
-
Telecí kližky s kostí 2000.0 g
-
Suché bílé víno 800.0 ml
-
Voda 1000.0 ml
-
Olivový olej 200.0 ml
-
Tymián Čerstvý 50.0 g
-
Čerstvý rozmarýn 50.0 g
Příprava
-
Příprava
- Krátce orestujeme kořenovu zeleninu nakrájenou na malé kostičky na olivovém oleji a másle. Přidáme bílé víno a deglazujeme (odpaříme). Vdalší pánvi opečeme bylinkami ochucené řezy z telecí kližky s kostí na olivovém oleji. Do sous vide sáčku přidáme opečené maso, Knorr Tomato Pronto, fond připravený z Knorr Essence Hovězí a přidáním Knorr Rajčatového protlaku, a vakuově utěsníme. Vaříme ve vodní lázní nebo v konvektomatu v páře při teplotě 64 °C cca 20 hodin, dokud nebude telecí maso měkké. Při použití sporákové metody vaření, necháme pomalu maso probublávat vhrnci přikrytém poklicí pro pomalé odpařování
- Tipy:Můžeme posypat gremalatou:Citronová kůra smíchaná s hrubě nasekanou plochou petrželkou.
-
Servírování
Pokud podáváme telecí kližku se šafránovým rizotem, použijeme jeden plátek telecí kližky, jinak samostatně dva plátky.