Osso Buco
Orientační výrobní cena 1 porce je 87 Kč.

Suroviny
Příprava
-
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 1500 g
-
Máslo 200 g
-
Telecí kližky s kostí 2000 g
-
Suché bílé víno 800 ml
-
Voda 1000 ml
-
Olivový olej 200 ml
-
Tymián Čerstvý 50 g
-
Čerstvý rozmarýn 50 g
Příprava
-
Příprava
-
Krátce orestujeme kořenovu zeleninu nakrájenou na malé kostičky na olivovém oleji a másle. Přidáme bílé víno a deglazujeme (odpaříme). Vdalší pánvi opečeme bylinkami ochucené řezy z telecí kližky s kostí na olivovém oleji. Do sous vide sáčku přidáme opečené maso, Knorr Tomato Pronto, fond připravený z Knorr Essence Hovězí a přidáním Knorr Rajčatového protlaku, a vakuově utěsníme. Vaříme ve vodní lázní nebo v konvektomatu v páře při teplotě 64 °C cca 20 hodin, dokud nebude telecí maso měkké. Při použití sporákové metody vaření, necháme pomalu maso probublávat vhrnci přikrytém poklicí pro pomalé odpařování
-
Tipy:Můžeme posypat gremalatou:Citronová kůra smíchaná s hrubě nasekanou plochou petrželkou.
-
-
Servírování
Pokud podáváme telecí kližku se šafránovým rizotem, použijeme jeden plátek telecí kližky, jinak samostatně dva plátky.