Parmazánový krém s olejem z česneku a šalotkovými chipsy
Návrh na vynikající polévku.

Suroviny
Parmazánový krém
-
Parmazán 500 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 200 ml
-
Muškátový oříšek 1 g
-
Citrón
Chipsy
-
Šalotka 100 g
-
Bramborový škrob - na obalení
-
Olej na smažení
Ochucený olej
-
Česnek čerstvý 2 kus
-
Lanýžový olej 120 ml
Příprava
-
Bujón
- Šalotku a oškrábanou zeleninu nakrájejte na proužky, orestujte na oleji, ale nepřipalte.
- Zalijte vodou s přidáním esence hovězího bujónu a zbývajícího koření.
- Bujón vařte 1,5 hodiny a potom přeceďte.
-
Parmazánový krém
- Do hotového bujónu přidejte světlou jíšku, uveďte do varu a zmenšete plamen.P
- ostupně přidávejte nastrouhaný parmazán a po celou dobu míchejte.
- Potom přidejte Ramu Cremefine 15 % a ochuťte muškátovým oříškem a citrónem.
-
Chipsy
- Šalotku nakrájejte na proužky, obalte v bramborovém škrobu a usmažte v hlubokém tuku, aby byly chipsy křupavé.
-
Ochucený olej
- Česnek ve slupce upečte v troubě, rozkrojte na polovinu, vložte do sáčku, zalijte lanýžovým olejem. Sáčky vakuově uzavřete a odložte na 48 hodin.
-
Podávání
- Hotový krém přelijte do talíře. Ozdobte chipsy ze šalotky a pokropte česnekovým olejem.