Pečená brambora s krevetkami a zakysaným krémem

Suroviny
Brambory
-
Brambory, velké, na gril (10 ks à 250 g) 2500 g
-
Olivový olej 20 g
Krém
-
Mořská sůl 4 g
-
Tvaroh měkký, plnotučný 600 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 500 g
-
Citrónová kůra 6 g
-
Balsamico bílé (15 ml ) lžíce 10 g
-
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg 2 g
Krevety
-
Krevety vařené, vyloupané (200/400) 500 g
-
Mořská sůl 9 g
-
Olivový olej 10 g
-
Kopr, čerstvý 50 g
-
Citrónová šťáva 10 g
-
Pepř bílý, mletý, podle chuti Worchester 5 g
Příprava
-
Brambory
Brambory důkladně omyjeme, osušíme, slupku několikrát propíchneme vidličkou a pokapeme olejem. Vložíme na gril a pečeme při mírné teplotě (cca 180 °C) asi 80 minut. -
Krém
Spojíme tvaroh, zakysaný krém, citronovou kůru, balsamico, sůl a pepř a dobře promícháme. -
Krevety
Nasekaný kopr s trochou oleje, citronovou šťávou, solí, pepřem a worchesterem promícháme a spojíme s krevetami. Necháme krátce marinovat. -
Servírování
Brambory propíchneme špejlí a ověříme, že jsou propečené. Vyjmeme z grilu, podélně rozkrojíme, případně můžeme částečně vydlabat. Dochutíme solí a rozdělíme na ně ochucený zakysaný krém. Navrch položíme krevety. Vhodnou přílohou je frisée nebo římský salát.