Menu

Suroviny

+

Příprava těsta

  • Sušené droždí 9.0 g
  • Cukr 9.0 g
  • Teplá voda (mezi 37-40 °C) 530.0 ml
  • Hladká mouka (+ navíc na ruce a povrch) 720.0 g
  • Rostlinný olej (+ navíc 3 KL na potření těsta) 45.0 ml
  • Sůl 9.0 g
  • Česnekový prášek 9.0 g
  • Italské koření 3.0 PL

Příprava chleba

  • Hellmann's Vegan 2L 240.0 g
  • Žluté rajčata, tenké plátky 1.0 kus
  • Červené rajčata, tenké plátky 2.0 ks
  • Červené cibule, tenké plátky 1.0 kus
  • Bazalka 120.0 g
  • Česnek, jemné plátky 10 stroužků

Tento chléb má křupavou, zlatou kůrku posypanou šťavnatými, zralými rajčaty, voňavým česnekem a čerstvou bazalkou. Přidání veganské majonézy dodává krémovou dochuť, která uspokojí jak vegany, tak i nevegany.

...

Příprava

  1. Příprava těsta

    60 minut
    • Smíchejte droždí, cukr a teplou vodu v míse robotu vybaveného hákem na těsto. Míchejte při nízké rychlosti po dobu 30 sekund. Volně přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte odpočinout 5 minut.
    • Do mísy přidejte mouku, rostlinný olej, sůl, česnek a italské koření. Míchejte při nízké rychlosti 1 minutu, dokud těsto nebude husté a roztřepené. Přeneste těsto na lehce pomoučněný pracovní povrch a hněťte lehce pomoučněnýma rukama 2 minuty, dokud nebude hladké. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte 1-2 lžíce mouky.
    • Mísu potřete rostlinným olejem a vložte do ní těsto. Přikryjte a nechte stát při pokojové teplotě 45 minut, dokud mírně nevykyne.
    • Těsto prohněťte, aby se uvolnil vzduch. Rozdělte těsto na 5 částí a umístěte na lehce pomoučněný povrch. Pomocí pomoučněných rukou nebo válečku tvarujte a natáhněte každou část těsta, dokud nebude asi 6 mm tlustá v obdélníkovém tvaru.
    • Přeneste těsto na pečicí papír, silikonovou podložku nebo pizzový kámen. Prsty propíchejte celý povrch placky. Každou placku potřete trochou rostlinného oleje.
    Tyto kroky přeskočte použitím předpřipraveného těsta pro pečení plackových chlebů a ušetřete čas.   
  2. Příprava chleba

    20 minut
    • Předehřejte troubu na 250 °C. Na placky naneste tenkou vrstvu Hellmann’s Vegan majonézy a posypte červenými rajčaty, žlutými rajčaty, červenou cibulí, bazalkou a česnekem.
    • Pečte 15-20 minut nebo dokud nevznikne kůrka a náplň zhnědne. Vyjměte z trouby a nakrájejte. Podávejte teplé.  
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu