Polévka z černého kořene s ořechovým pestem
Polévky zjemněné krémem se těší stále větší popularitě. Vyzkoušejte netradiční spojení černéhé kořene a ořechového pesta.

Suroviny
Polévka z černého kořene s ořechovým pestem
−
+
€1134.75
Příprava
Mix Ořechů
/g
30.0 g
0%
Ořechový olej
/ml
10.0 ml
0%
Petržel, nať
/g
10.0 g
0%
Řepkový olej
/g
20.0 g
0%
Sůl
/
0.0
0%
Barevný pepř drcený
/g
1.0 g
0%
Muškát, celý oříšek
/g
1.0 g
0%
Polévka
Černý kořen
/g
750.0 g
0%
Citrónová šťáva
/ml
20.0 ml
0%
Cibule, bílá čerstvá
/g
300.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
50.0 ml
0%
Víno, bílé
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Voda
/ml
1500.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
600.0 ml
0%
/
Příprava
-
Mix Ořechů 30.0 g
-
Ořechový olej 10.0 ml
-
Petržel, nať 10.0 g
-
Řepkový olej 20.0 g
-
Sůl
-
Barevný pepř drcený 1.0 g
-
Muškát, celý oříšek 1.0 g
Polévka
-
Černý kořen 750.0 g
-
Citrónová šťáva 20.0 ml
-
Cibule, bílá čerstvá 300.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50.0 ml
-
Víno, bílé 200.0 ml
-
Voda 1500.0 ml
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 600.0 ml
Příprava
-
Příprava
- Pro přípravu pesta posekáme ořechy, opečeme na oleji a necháme vystydnout. Poté smícháme s nasekanou petrželkou, případně lehce osolíme a přidáme drcený pepř.
-
Polévka
- Připravíme si mísu se studenou vodu a citrónovou šťávou.
- Černý kořen důkladně očistíme pomocí kartáče pod tekoucí vodou, oloupeme a rychle vložíme do připravené citrónové vody. Kořen poté nakrájíme na 1/2 cm plátky. Pokrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na tuku, přidáme pokrájený černý kořen, zalijeme vínem, přidáme zeleninový fond a rostlinný krém.
- Zeleninu uvaříme doměkka (asi 20 minut). Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme muškátem, případně dosolíme.
- Při podávání doplníme o připravené ořechové pesto