Polévka ze zeleného hrášku se zakysaným krémem
Máte chuť na něco lehkého a zeleného? Než vyraší první lupení, zažeňte ji třeba jemným krémem z hrášku a máty.

Suroviny
Polévka ze zeleného hrášku se zakysaným krémem
−
+
€15.5
Polévka
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
120.0 ml
0%
Cibule
/g
200.0 g
0%
Česnek čerstvý
/g
15.0 g
0%
Brambory
/g
350.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Voda
/l
15.0 l
0%
Sůl
/g
15.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
250.0 ml
0%
Mražený zelený hrášek
/g
700.0 g
0%
Hladkoliská petrželka
/g
200.0 g
0%
Podání
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l
/ml
100.0 ml
0%
Máta
/g
15.0 g
0%
/
Polévka
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 120.0 ml
-
Cibule 200.0 g
-
Česnek čerstvý 15.0 g
-
Brambory 350.0 g
-
Voda 15.0 l
-
Sůl 15.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 250.0 ml
-
Mražený zelený hrášek 700.0 g
-
Hladkoliská petrželka 200.0 g
Podání
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 100.0 ml
-
Máta 15.0 g
Příprava
-
Polévka
- Na tuku krátce opečeme cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou bramboru, zalijeme fondem a přivedeme k varu. Vaříme pár minut, než brambory změknou.
- Přidáme hrášek a petrželku, necháme společně 3 minuty povařit, vhodíme stonky z otrhané máty a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přilejeme rostlinný kréma dochutíme solí.
-
Podání
- Polévku nalijeme do misky nebo talíře, doplníme o zakysaný krém a ozdobíme lístky máty.
-
Tip
- Polévku můžeme doplnit několika kousky pokrájeného sýra Feta.