Pošírované vejce s ragů ze žabích stehýnek
Vejce můžete připravit ve vodní lázni nebo vyklepnout do potravinářské folie, zavázat do měšce a uvařit v páře v konvektomatu.

Suroviny
Pošírované vejce s ragů ze žabích stehýnek
−
+
€98.0
Postup
Vejce
/kus
10.0 kus
0%
Omáčka
Bílé suché víno
/ml
500.0 ml
0%
Medvědí česnek, mletý nebo sekaný
/g
5.0 g
0%
Máslo
/g
500.0 g
0%
Sherry ocet
/ml
30.0 ml
0%
Cayenský pepř
/g
2.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/g
15.0 g
0%

Ragů
Žabí stehýnka
/kg
1.2 kg
0%
Sůl
/g
7.0 g
0%
Zelený hrášek
/g
100.0 g
0%
/
Postup
-
Vejce 10.0 kus
Omáčka
-
Bílé suché víno 500.0 ml
-
Medvědí česnek, mletý nebo sekaný 5.0 g
-
Máslo 500.0 g
-
Sherry ocet 30.0 ml
-
Cayenský pepř 2.0 g
Ragů
-
Žabí stehýnka 1.2 kg
-
Sůl 7.0 g
-
Zelený hrášek 100.0 g
Příprava
-
Postup
- Vejce dáme vařit do vodní lázně na 62,5 °C na 1 hodinu.
-
Omáčka
- Malou pánev rozehřejeme na střední teplotu, na ní redukujeme bíle víno s medvědím česnekem do množství 4 polévkových lžic. Zmírníme teplotu a pomalu zašleháváme máslo dokud se nám neutvoří emulze. Ochutíme octem, cayenským pepřem a kuřecím fondem.
-
Ragů
- Žabí stehýnka očistíme, vykostíme, odstraníme žilky a zlehka osolíme.
- Omáčku zahřejeme v malé pánvi na střední teplotu. Přidáme žabí stehýnka a ujistíme se, že omáčka není příliš horká, což by způsobilo, že se oddělí tuk. Pošírujeme v omáčce, aby maso bylo měkké, ale ohebné a lehce pružné, asi 3–5 minut.
- Na poslední minutu přidáme zelený hrášek a ragů stáhneme z tepla.