Rajská omáčka s hovězím masem
Orientační výrobní cena 1 porce 29 Kč.

Suroviny
Rajská omáčka s hovězím masem
−
+
€351.92
Hovězí vývar
Hovězí loupaná plec
/kg
1.5 kg
0%
KNORR Professional Hovězí bujón 1 kg
/g
25.0 g
0%
.png)
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
/g
300.0 g
0%
Bobkový list
/kus
1.0 kus
0%
Cibule
/g
50.0 g
0%
Celý pepř černý
/g
5.0 g
0%
Nové koření, celé
/g
5.0 g
0%
Omáčka
Hovězí vývar - světlý fond
/l
1.5 l
0%
Cukr
/g
30.0 g
0%
Tuk
/g
120.0 g
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Ocet
/
0.0
0%
Sůl
/
0.0
0%
Bobkový List, Celé Nové Koření, Celý Pepř Cerný
/
0.0
0%
/
Hovězí vývar
-
Hovězí loupaná plec 1.5 kg
-
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 300.0 g
-
Bobkový list 1.0 kus
-
Cibule 50.0 g
-
Celý pepř černý 5.0 g
-
Nové koření, celé 5.0 g
Omáčka
-
Hovězí vývar - světlý fond 1.5 l
-
Cukr 30.0 g
-
Tuk 120.0 g
-
Máslo 50.0 g
-
Ocet
-
Sůl
-
Bobkový List, Celé Nové Koření, Celý Pepř Cerný
Příprava
-
Hovězí vývar
- Zeleninu nakrájíme na vetší kusy a spolu s masem vložíme do hrnce. Zalijemestudenou vodou a přivedeme k varu. Jakmile začne voda bublat, stáhnemeteplotu na minimum a odstraníme naběračkou pěnu, která se na povrchu začnetvořit.
- Jakmile se pěna přestane tvořit, přidámeKnorrHovězí bujón, koření a vařímepomalu nezakryté do změknutí masa, přibližně 4,5 hodiny.
- Měkké maso vyndáme, vývar přecedíme přes jemné síto a použijeme do omáčky.Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.
-
Omáčka
- Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme tuk aorestujeme na něm cibuli dozlatova. PřidámeKnorrRajčatový protlak a za stáléhomíchání 5 minut restujeme, zalijeme vývarem a přidáme cukr, koření apromícháme. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu na třetinu a vaříme zaobčasného míchání 20 minut, zahustímeKnorrSvětlou jíškou a krátce provaříme.Stáhneme z tepla a vmícháme na kostičky nakrájené studené máslo, kteréomáčku zjemní. Omáčku případně dochutíme cukrem, octem a solí. Hotovouomáčku přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce nebo kastrolu.
- Podáváme s nakrájeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.