Rajská polévka
Orientační výrobní cena 1 porce 5 Kč.

Suroviny
Rajská polévka
−
+
€48.49
Příprava
Máslo
/g
200.0 g
0%
Cibule
/g
200.0 g
0%
Hladká mouka
/g
200.0 g
0%
Knorr Zeleninový bujón 1 kg
/g
50.0 g
0%

Voda
/ml
2500.0 ml
0%
Bobkový list
/kus
2.0 kus
0%
Nové koření, celé
/g
10.0 g
0%
Hřebíček
/kus
3.0 kus
0%
Skořice
/
0.0
0%
Cukr A Sůl
/
0.0
0%
/
Příprava
-
Máslo 200.0 g
-
Cibule 200.0 g
-
Hladká mouka 200.0 g
-
Voda 2500.0 ml
-
Bobkový list 2.0 kus
-
Nové koření, celé 10.0 g
-
Hřebíček 3.0 kus
-
Skořice
-
Cukr A Sůl
Příprava
-
Příprava
- Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Přidáme mouku a vymícháme vjíšku, přidáme KNORR Rajčatový protlak a orestujeme. Zalijeme připraveným studený vývarem. Přidáme koření, lehce osladíme a 30 minut vaříme.
- Polévku scedíme nebo rozmixujeme, popřípadě dochutíme cukrem, solí a vaříme ještě 10 minut.
- Do takto připravené polévky vkládáme vařenou těstovinu, případně klasickou rýži, strouhaný sýr. (Nejen) menším strávníkům udělají radost písmenka nebo těstovinové obrázky.
- Polévku podáváme teplou, na talíři ji můžeme dozdobit smetanou, nasekanou petrželkou nebo bazalkou.