+

Líčka

Zelenina

  • Sušené houby shitake 100 g
  • Voda k namočení
  • Olej na restování 100 ml
  • Červená cibule, očištěná 250 g
  • Mrkev, očištěná 200 g
  • Česnek čerstvý, plátky 10 g
  • Pekingské zelí 500 g
  • Sezam, pražený 10 g
  • Sójová omáčka světlá 25 ml
  • Sůl, cukr dle chuti

Omáčka

  1. Líčka

    • Naložená ochucená líčka opečte do tmavé barvy na pánvi s tukem, přendejte do trouby a pečte pod pokličkou v teplotě 145 °C do mekka.
  2. Zelenina

    • Houby a zeleninu, nakrájené na velké kousky, restujte po částech do zlatova.
    • Ke konci pečení promíchejte zeleninu, přidejte sezam, ochuťte solí a cukrem a světlou sójovou omáčkou.
  3. Omáčka

    • Víno s cukrem zredukujte na konzistenci jemného sirupu.
    • Masovou šťávu rozmíchejte s vodou, povařte, ochuťte Kořením 5 chutí, omáčkou barbecue a sirupem z červeného vína.
    • Povařte, přidejte nasekaný koriandr a dochuťte.
  4. Podávání

    • Horkou zeleninu promíchejte s líčky a polijte jemně omáčkou.
+