Restovaná vepřová líčka

Suroviny
Líčka
-
Vepřová líčka 2000 g
-
Koření 5 chutí 5 g
-
Knorr Delikát Koření na maso 6x 0,6 kg 20 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 120 ml
Zelenina
-
Sušené houby shitake 100 g
-
Voda k namočení
-
Olej na restování 100 ml
-
Červená cibule (oloupaná) 250 g
-
Mrkev, očištěná 200 g
-
Česnek čerstvý, plátky 10 g
-
Pekingské zelí 500 g
-
Sezam, pražený 10 g
-
Sójová omáčka světlá 25 ml
-
Sůl, cukr dle chuti
Omáčka
-
Červené polosladké víno 250 ml
-
Cukr 20 g
-
Voda 1000 ml
-
Koření 5 chutí 2 g
-
Koriandr, čerstvý 5 g
Příprava
-
Líčka
- Naložená ochucená líčka opečte do tmavé barvy na pánvi s tukem, přendejte do trouby a pečte pod pokličkou v teplotě 145 °C do mekka.
-
Zelenina
- Houby a zeleninu, nakrájené na velké kousky, restujte po částech do zlatova.
- Ke konci pečení promíchejte zeleninu, přidejte sezam, ochuťte solí a cukrem a světlou sójovou omáčkou.
-
Omáčka
- Víno s cukrem zredukujte na konzistenci jemného sirupu.
- Masovou šťávu rozmíchejte s vodou, povařte, ochuťte Kořením 5 chutí, omáčkou barbecue a sirupem z červeného vína.
- Povařte, přidejte nasekaný koriandr a dochuťte.
-
Podávání
- Horkou zeleninu promíchejte s líčky a polijte jemně omáčkou.