Ribollita - Toskánská polévka s fazolemi
Oblíbená toskánská polévka plná zeleniny a luštěnin.

Suroviny
Příprava polévky
-
Essence Zeleninový bujón 80 ml
-
Velké bílé fazole 300 g
-
Voda 3 l
-
Cibule 100 g
-
Česnek stroužky 2 kus
-
Olej 50 ml
-
Mrkev, čerstvá 300 g
-
Řapíkatý celer (zbavený vláken) 150 g
-
Pórek, bílá část 100 g
-
Kapusta 350 g
-
Brambory 400 g
-
Sůl, černý pepř
Podávání
-
Plátky chleba 20 kus
-
Parmezán 100 g
Příprava
-
Příprava polévky
- Fazole opláchněte a namočte o den dříve, uvařte ve stejné vodě.
- Polovinu fazolí umixujte na hladké pyré.
- Cibuli nakrájejte na velké kostičky, česnek nasekejte a nechte zesklovatět na oleji, dále přidejte zeleninu nakrájenou na plátky, všechno chvíli restujte.
- Dále nalijte vodu, přidejte zeleninový fond a uveďte do varu, přidejte nakrájené brambory a kapustu. Jakmile bude zelenina měkká, přidejte fazolové pyré, rozmačkaná rajčata Pelati a druhou část uvařených fazolí.
- Celek společně provařte a ochuťte dle chuti.
-
Podávání
- Polévku podávejte v miskách, prokládejte krajíčky chleba a posypte strouhaným parmezánem.
- Polévku můžete při podávání pokapat olivovým olejem.