Menu

Suroviny

+

Ryba a brambory

  • Treska 250.0 g
  • Mléko 250.0 ml
  • Brambory, oloupané a nakrájené na kousky 500.0 g

Koláčky

  • Maso z kraba, vařené 250.0 g
  • Citrónová kůra 20.0 g
  • Citrónová šťáva 30.0 ml
  • Petržel hladkolistá, nasekaná 60.0 g
  • Hellmann's Decorative majonéza 3l 150.0 ml
  • Cibule, jemně krájená 100.0 g
  • Limetová štáva 30.0 ml
  • Máta, jemně krájená 10.0 g
  • Vejce, rozšlehaná 50.0 g
  • Chilli pasta 10.0 g

Servírování


Maso z kraba můžeme nahradit krevetami.

...

Příprava

  1. Ryba a brambory

    Předehřejeme konvektomat na 180 °C. Brambory uvaříme v horké osolené vodě do měkka. Tresku vložíme na pánev a zalijeme mlékem, přivedeme k varu a mírně táhneme 5 minut. Scedíme a mléko z ryby použijeme do bramborové kaše. Rybu necháme vychladnout. Z uvařených brambor a z mléka od ryby připravíme hladkou kaši.
  2. Koláčky

    Tresku zamícháme do kaše spolu s majonézou Hellmann’s, chilli pastou, vařeným krabím masem, jemně nakrájenou cibulkou, limetkou, citronem, mátou, rozšlehaným vejcem a petrželkou. Pomocí pomoučněných rukou tvarujte koláčky, před smažením je nechte zatuhnout v lednici. Koláčky smažíme v rozpáleném oleji na střední teplotu 2–3 minuty z každé strany. Poté koláčky umístíme na GN plech a dáme dopéct na 8–10 minut do zlatohnědé barvy.
  3. Salsa

    Avokádo nakrájíme na jemné kostičky, přidáme jarní cibulku, červené chilli papričky a nakrájená rajčata. Ochutíme limetovou šťávou a nakonec přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
  4. Servírování

    Podáváme s Hellmann’s Česnekovou omáčkou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu