+

Játra:

  • Krůtí játra 1000 g
  • Sůl a pepř na dochucení

Salát:

  • Jahody 600 g
  • Meloun 1143 g
  • Borůvky čerstvé 200 g
  • Směs salátů 200 g

Jahodová vinaigrette:

Servírování:

  • Křupavý plátek slaniny
  • Prášek z červené řepy
  • Nadrobno drcená slanina
  1. Játra:

    • Krůtí játra ugrilujte a dochuťte solí a pepřem.
    • Následně je nakrájejte na menší kousky a odložte na teplé místo.

    Tip šéfkuchaře: Aby byla játra mimořádně chutná, marinujte je v mléku a vašem oblíbeném koření po dobu alespoň 2 hodin.

  2. Salát:

    • Ovoce oloupejte a odpeckujte. Poté ho nakrájejte na požadovaný tvar vhodný pro servírování na salátové směsi.
    • Zeleninu opláchněte a osušte.
  3. Jahodová vinaigrette:

    • Zálivku smíchejte s octem, jahodovým sirupem, vodou a medem. Všechno spolu vymíchejte a tři minuty nechte odstát. Pak přidejte olivový olej a znovu řádně promíchejte.
    • Směs přeceďte přes jemné síto. Pokud je dresink příliš hustý, přidejte vodu.
  4. Servírování:

    ● Salát, ovoce a teplé játrové kousky naaranžujte na talíř. ● Vše pokropte připravenou vinaigrette. ● Dozdobte křupavým slaninovým plátkem, práškem z červené řepy a nadrobno drcenou slaninou.