Salát s grilovanou čekankou, hruškou a vlašskými ořechy s medovo-hořčicovou omáčkou
Pokud je čekanka velmi hořká, vložte ji do vody s ledem a přendejte ji do lednice na 4 hodiny – hořkost nebude tak silná.

Suroviny
Salát
-
Čekanka čerstvá 1.5 kg
-
Olej 100 ml
-
Jablečný ocet 70 ml
-
Mořská sůl
-
Černý pepř
-
Ocet
-
Rukola 500 g
-
Hruška 800 g
-
Zelený chřest 300 g
-
Sýr s plísní 200 g
-
Vlašské ořechy 100 g
-
Mrkev, čerstvá
Servírování
Příprava
-
Salát
- Čekanku překrojte na polovinu, potřete olejem, ochuťte solí a pepřem, ogrilujte z obou stran.
- Pokropte octem a přendejte do nádoby na vychlazení.
- Na talíř položte opláchnutou rukolu, navrch položte ogrilovanou čekanku, nakrájenou hrušku, blanšírovaný chřest, sýr s plísní a ořechy. Ozdobte tenkými plátky mrkve.
-
Servírování
- Těsně před podáním polijte salát dresinkem