Salát Caesar s grilovaným kuřetem, vejcem obaleným v parmezánu a krémovou omáčkou
Použili jsme složky typické pro salát Caesar, přičemž aplikujeme každou složku zvlášť. Zajímavým zpestřením tohoto salátu je přidání vajíčka obaleného ve směsi panko strouhanky a parmezánu.

Suroviny
Salát Caesar s grilovaným kuřetem, vejcem obaleným v parmezánu a krémovou omáčkou
Salát

Servírování

Salát
-
Kuřecí prsa
-
Římský salát 400.0 g
-
Parmezán 250.0 g
-
Panko strouhanka 100.0 g
-
Vejce 13.0 kus
Servírování
-
Prach Ze Slaniny
Příprava
-
Salát
• Kuřecí prsa pomažte esencí a ogrilujte na pánvi.
• Salát očistěte a rozdělte na menší části.
• Připravte obalovací směs. Část parmezánu nastrouhejte na jemném sítu a promíchejte se strouhankou panko.
• Vejce rozklepněte do mírně vroucí vody s octem, po několika vteřinách jemně vyjměte a ochlaďte ve studené vodě. Vejce (3 ks) rozšlehejte. Okapaná ochlazená vejce obalte v planýrovací směsi a chvíli smažte v hlubokém tuku, až získají zlatavou barvu.
• Kuře nakrájejte na tlusté plátky.
-
Servírování
• Salát jemně pokropte dresinkem Caesar, uložte na talíř spolu s kuřetem, smaženým vejcem a hoblinami z nastrouhaného parmezánu. • Ozdobte chipsy z bagetky, prachem ze slaniny a ješte trochou dresinku Caesar.