Šašlik
Marinování šašliku v majonéze dodá masu výjimečnou křupavost a šťavnatost.

Suroviny
Šašlik
−
+
€1618.9
Maso
Vepřová plec
/kg
2.4 kg
0%
Marináda
Knorr Professional Marináda na vepřové 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

web - bez masové složky
web - bez přidaného glutamanu
Sůl
/g
10.0 g
0%
Černý pepř, čerstvý mletý
/g
5.0 g
0%
Paprika mletá, sladká
/g
5.0 g
0%
Majoránka, sušená
/g
5.0 g
0%
Doplňky
Cibule (kroužky)
/kg
1.0 kg
0%
Slanina
/kg
1.4 kg
0%
Česnek čerstvý
/g
40.0 g
0%
Sůl
/g
15.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
/
Maso
-
Vepřová plec 2.4 kg
Marináda
-
Sůl 10.0 g
-
Černý pepř, čerstvý mletý 5.0 g
-
Paprika mletá, sladká 5.0 g
-
Majoránka, sušená 5.0 g
Doplňky
-
Cibule (kroužky) 1.0 kg
-
Slanina 1.4 kg
-
Česnek čerstvý 40.0 g
-
Sůl 15.0 g
-
Olej 100.0 ml
Příprava
-
Maso
- Plec nakrájejte na kostky na šašlik.
-
Marináda
- Všechny složky marinády rozmíchejte a promíchejte s masem, odstavte na 12 hodin.
-
Doplňky
- Cibuli a slaninu na proužky osolte, ochuťte rozdrceným česnekem a pokropte olejem.
-
Příprava
- Na namočené bambusové špejle napíchněte maso, cibuli a slaninu.
- Pečte v troubě vyhřáté na teplotu 165 °C cca 30 minut nebo grilujte do měkka.