Semifredo
Lehký ovocný dezert, který osvěží v teplých letních dnech.

Suroviny
Semifredo
-
Vaječné bílky 10 kus
-
Cukr moučka 500 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 500 ml
-
Citrón 1 kus
-
Maliny 500 g
-
Máta k ozdobení 10 kus
-
Malinová poleva 100 ml
-
Vyloupané pistácie nebo vlašské ořechy 100 g
Příprava
-
Semifredo
- Bílky šlehejte, až budou už skoro ušlehané, přidejte polovinu moučkového cukru a dále šlehejte.
- Po chvíli přidejte zbytek cukru a došlehejte.
- Do ušlehané Ramy Cremefi ne Profi 31 % přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z citrónu, maliny a rozdrobené pistácie.
- Dále přidejte ušlehané bílky a opatrně promíchejte.
- Formu vyložte potravinovou folií, nalijte krém a vložte do mrazáku na několik hodin.
- Hmotu lze vkládat do silikonových formiček na jednu porci, není potom nutno krájet jednotlivé porce z jednoho velkého kusu.
- Možno podávat s přidáním i jiného čerstvého ovoce a ovocných polev.