Slepice po šumavsku + Chodský báč

Suroviny
Slepice po šumavsku + Chodský báč
−
+
€243.08
Slepice po šumavsku
Slepice, očištěná (2,5 menší slepice)
/g
2500.0 g
0%
Voda
/ml
2500.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/g
50.0 g
0%

Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
150.0 ml
0%
Cibule žlutá
/g
200.0 g
0%
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg
/g
10.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
500.0 ml
0%
Máslo
/g
100.0 g
0%
Čerstvé houby - mix
/g
500.0 g
0%
Vývar od vaření slepic podle potřeby
/ml
0.0 ml
0%
KNORR Professional Houbový bujón 1 kg
/na dochucení
0.0 na dochucení
0%
.png)
Brambory Loupané
/g
700.0 g
0%
Chodský báč
Brambory Loupané
/g
0.0 g
0%
Droždí
/g
50.0 g
0%
Vejce
/kus
2.0 kus
0%
Mléko
/ml
750.0 ml
0%
Knorr Bramborové těsto 10 kg
/g
500.0 g
0%

Vepřové škvarky
/g
250.0 g
0%
Sádlo
/g
100.0 g
0%
Česnek
/g
20.0 g
0%
Knorr Majoránka 0, 25 kg
/g
1.0 g
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
/
Slepice po šumavsku
-
Slepice, očištěná (2,5 menší slepice) 2500.0 g
-
Voda 2500.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 150.0 ml
-
Cibule žlutá 200.0 g
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 10.0 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 500.0 ml
-
Máslo 100.0 g
-
Čerstvé houby - mix 500.0 g
-
Vývar od vaření slepic podle potřeby
-
Brambory Loupané 700.0 g
Chodský báč
-
Brambory Loupané
-
Droždí 50.0 g
-
Vejce 2.0 kus
-
Mléko 750.0 ml
-
Vepřové škvarky 250.0 g
-
Sádlo 100.0 g
-
Česnek 20.0 g
-
Knorr Majoránka 0, 25 kg 1.0 g
-
Sůl 10.0 g
Příprava
-
Slepice po šumavsku
Dobře očištěnou slepici naporcujeme a uvaříme ve vývaru do poloměkka. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a vložíme porce povařené slepice. Podlijeme vývarem a pod poklicí podusíme doměkka. Měkké porce masa vyjmeme, šťávu zredukujeme, přidáme rostlinný krém, podle potřeby případně zahustíme jíškou, povaříme a přecedíme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Do krémové omáčky vložíme zpět připravené porce slepice, přidáme k nim na plátky nakrájené a na másle podušené houby a vše provaříme. Můžeme dochutit houbovým bujónem. -
Chodský báč
Do části vlažného mléka rozdrobíme kvásek a necháme vzkypět. Nastrouhané syrové brambory vymačkáme a polovinu spaříme v části horkého mléka, aby nezhnědly, a necháme vychladnout. Smícháme brambory, směs na bramborové knedlíky, kvásek a ostatní přísady - rozetřený česnek, sůl, vejce a promnutou majoránku. Zpracujeme v těsto a necháme kynout. Na pánvi prohřejeme škvarky. Sádlem vymažeme nízké GN plechy na pečení. Když je těsto vykynuté, vmícháme vyškvařené škvarečky a těsto vlijeme na sádlem vymazané plechy, rozprostřeme je stěrkou do okrajů každého plechu (těsto je hustější než na lívance). Počkáme až těsto vykyne do dvojnásobného objemu a pak pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Během pečení můžeme potírat povrch tukem.