Menu

Suroviny

+

Halibut

  • Halibut 4.0 kg
  • Olej Na Smažení
  • Sůl, Pepř Na Ochucení

Citrusový nálev

Jalovcový olej

  • Jalovec 200.0 g
  • Olej 500.0 ml

Majonéza z přepuštěného másla

Pečená mrkev

  • Mrkev 500.0 g
  • Med 50.0 g
  • Olivový olej 50.0 ml
  • Sůl 20.0 g
  • Jalovec 30.0 g

Nakládaná mrkev

  • Mrkev 250.0 g
  • Rýžový ocet 400.0 ml
  • Voda 600.0 ml
  • Cukr 200.0 g
  • Citron 1.0 kus

Citrusovo-máslová omáčka


...

Příprava

  1. Halibut

    • Odřízněte horní plát ryby, odstraňte kosti a stáhněte kůži z druhého filetu.
  2. Citrusový nálev

    • Ingredience nálevu povařte a nechte vychladnout.
    • Rybu ponořte na 30 minut.
  3. Jalovcový olej

    • Do vakuového sáčku vložte jalovec a olej.
    • Uzavřete a vařte 12 hodin při 70 °C.
  4. Majonéza z přepuštěného másla

    • Máslo zahřívejte v hrnci, dokud nezhnědne (oříšková vůně).
    • Nechte vychladnout a smíchejte s majonézou.
  5. Pečená mrkev

    • Mrkev nakrájejte. Smíchejte s medem, olivovým olejem, solí a jalovcem. 
    • Pečte při 180 °C asi 20 minut.
  6. Nakládaná mrkev

    • Mrkev nakrájejte na tenké plátky pomocí mandolíny a zalijte horkým nálevem z ostatních ingrediencí.
    • Nechte odležet 1 den.
  7. Citrusovo-máslová omáčka

    • Na olivovém oleji orestujte šalotku s žampiony, citrónovou šťávu, přilijte víno a nechte odpařit. 
    • Přidejte fenykl, petržel, celer, rybí kosti, esenci vývaru a vodu. Redukujte.
    • Poté přidejte smetanu na vaření a přeceďte. 
    • Přidejte holandsku omáčku, přiveďte k varu, a nakonec rozmixujte s máslem.
  8. Servírování

    Rybu osmažte a položte na talíř. Vedle naaranžujte pečenou a nakládanou mrkev s majonézou. Přelijte omáčkou s jalovcovým olejem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu