Tapas - Empanadas
Tapas je malé občerstvení, které má svůj původ ve Španělsku. Empanada jsou plněné kapsy masem.

Suroviny
Tapas - Empanadas
−
+
€1982.09
Náplň a pečení
Kuřecí stehna bez kosti a kůže
/g
500.0 g
0%
Knorr Delikat Koření na drůbež 0,6 kg
/g
15.0 g
0%

Olej - Na Smažení
/
0.0
0%
Knorr Tomato Pronto 2 kg
/g
300.0 g
0%

Velké bílé fazole
/g
250.0 g
0%
Pepř
/
0.0
0%
Jalapenos
/g
40.0 g
0%
Petrželová nať
/svazek
1.0 svazek
0%
Vejce
/kus
2.0 kus
0%
Sezamová semena
/g
50.0 g
0%
Dip
Sýr, Roquefort
/g
100.0 g
0%
Jogurt bílý
/g
200.0 g
0%
Vlašské ořechy
/g
30.0 g
0%
Podávání
Mix Salát
/
0.0
0%
/
Náplň a pečení
-
Kuřecí stehna bez kosti a kůže 500.0 g
-
Olej - Na Smažení
-
Velké bílé fazole 250.0 g
-
Pepř
-
Jalapenos 40.0 g
-
Petrželová nať 1.0 svazek
-
Vejce 2.0 kus
-
Sezamová semena 50.0 g
Dip
-
Sýr, Roquefort 100.0 g
-
Jogurt bílý 200.0 g
-
Vlašské ořechy 30.0 g
Podávání
-
Mix Salát
Příprava
-
Těsto na taštičky
- Rama Profi utřete s Rama Fraiche 24%, solí a cukrem na jednolitou hmotu, přidejte prosátou mouku (odložte cca 50 gramů mouky na podsypání těsta při rozválení), prášek do pečiva a vypracujte těsto a až ke konci přidejte vodu.
- Těsto odstavte na cca 30 minut přikryté potravinovou fólií.
-
Náplň a pečení
- Kuřecí maso nakrájejte na drobné kostičky, ochuťte Knorr Delikat Koření na drůbež, přidejte olej a rozmíchejte, odstavte k marinování.
- Drůbeží maso orestujte, přidejte Tomato Pronto, a po chvíli fazole. Náplň dochuťte podle chuti paprikou a pepřem. Přidejte drobně nakrájenou petrželovou nať a nechte vystydnout.
- Těsto rozválejte, vykrojte kolečka velikosti větší sklenky, studenou nádivku rozložte na těsto, kraje potřete rozšlehaným vejcem, přeložte a okraje spojte jako u pirožku. Vršek také potřete vejcem, posypte sezamovým semínkem a pečte v konvektomatu cca 10–12 minut v teplotě 170–180 °C
-
Dip
- Jemně nastrouhaný sýr rozmíchejte s majonézou, hustým jogurtem a spařenými nasekanými ořechy.
-
Podávání
- Taštičky podávejte s křehkým salátem politým připraveným dresinkem.