Texas Ranger Tartar

Suroviny
Texas Ranger Tartar
−
+
€3272.26
Tartar
Hovězí roštěná
/g
700.0 g
0%
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/ml
7.0 ml
0%

Pažitka
/g
10.0 g
0%
Kaparová majonéza
Kapary, sekané
/g
10.0 g
0%
Sardelová majonéza
Sardelky, sekané
/g
10.0 g
0%
Šalotkový hořčičný krém
Šalotka
/g
35.0 g
0%
Portské víno
/ml
50.0 ml
0%
Cukr
/g
10.0 g
0%
Servírování
Ořechový chléb, chipsy
/g
100.0 g
0%
Celozrnný chléb
/g
300.0 g
0%
Marinované hořčičné semínko
/g
30.0 g
0%
Červený šťovík, lístky
/g
10.0 g
0%
Kapary medvědí
/g
10.0 g
0%
Salát frisée
/g
10.0 g
0%
Nakládané houby
/g
50.0 g
0%
/
Tartar
-
Hovězí roštěná 700.0 g
-
Pažitka 10.0 g
Kaparová majonéza
-
Kapary, sekané 10.0 g
Sardelová majonéza
-
Sardelky, sekané 10.0 g
Šalotkový hořčičný krém
-
Šalotka 35.0 g
-
Portské víno 50.0 ml
-
Cukr 10.0 g
Servírování
-
Ořechový chléb, chipsy 100.0 g
-
Celozrnný chléb 300.0 g
-
Marinované hořčičné semínko 30.0 g
-
Červený šťovík, lístky 10.0 g
-
Kapary medvědí 10.0 g
-
Salát frisée 10.0 g
-
Nakládané houby 50.0 g
Příprava
-
Tartar
Hodně vychlazené maso nakrájíme na menší kusy a na střední hrubé desce mlýnku, kterou jsme si předem dali na hodinu do mrazáku, jej umeleme. -
Kaparová majonéza
Sekané kapary smícháme s majonézou. -
Sardelová majonéza
Sekané sardelky smícháme s majonézou. -
Šalotkový hořčičný krém
Šalotku nakrájíme, orestujeme na pánvi a přidáme cukr. Lehce karamelizujeme a poté odstavíme. Přidáme redukci z portského vína, smícháme se šalotkou a rozmixujeme na pyré, poté smícháme s hořčicí. -
Servírování
Ostatní komponenty a omáčky dokládáme na připravený tartar, který můžeme servírovat například ve vyvařené a očištěné morkové kosti.