Texas Ranger Tartar

Suroviny
Tartar
-
Hovězí roštěná US 700 g
-
Pažitka 10 g
Kaparová majonéza
-
Kapary, sekané 10 g
Sardelová majonéza
-
Sardelky, sekané 10 g
Šalotkový hořčičný krém
-
Šalotka 35 g
-
Portské víno 50 ml
-
Cukr 10 g
Servírování
-
Ořechový chléb, chipsy 100 g
-
Celozrnný chléb 300 g
-
Marinované hořčičné semínko 30 g
-
Červený šťovík, lístky 10 g
-
Kapary medvědí 10 g
-
Salát frisée 10 g
-
Nakládané houby 50 g
Příprava
-
Tartar
Hodně vychlazené maso nakrájíme na menší kusy a na střední hrubé desce mlýnku, kterou jsme si předem dali na hodinu do mrazáku, jej umeleme. -
Kaparová majonéza
Sekané kapary smícháme s majonézou. -
Sardelová majonéza
Sekané sardelky smícháme s majonézou. -
Šalotkový hořčičný krém
Šalotku nakrájíme, orestujeme na pánvi a přidáme cukr. Lehce karamelizujeme a poté odstavíme. Přidáme redukci z portského vína, smícháme se šalotkou a rozmixujeme na pyré, poté smícháme s hořčicí. -
Servírování
Ostatní komponenty a omáčky dokládáme na připravený tartar, který můžeme servírovat například ve vyvařené a očištěné morkové kosti.